На Житомирщині відкрилася виставка світлопису уродженця Житомира Альфреда Федецького

На Житомирщині відкрилася виставка світлопису уродженця Житомира Альфреда Федецького

  7 листопада в Житомирі відкрилася виставка світлопису автора відомих фотопортретів видатних людей 19 ст., першого кінооператора царської Росії, уродженця Житомира Альфреда Федецького. Експозиція, яка організована спільно з харківською фотошколою Володимира Оглобліна, діятиме до грудня 2020.

   Про це Суспільному розповів співорганізатор виставки, викладач Житомирського коледжу культури та мистецтв Ігор Шурпан.

  За його словами, виставка, яка готувалася багато місяців, є одним з етапів великого проєкту, присвяченого поверненню пам'яті про відомого фотографа та кінооператора на його малу батьківщину. На сьогодні достеменно не відомі дата і де саме в Житомирі народився Альфред Федецький, ці біографічні факти ще належить встановити, каже Ігор Шурпан, але залишилися фотографічні роботи майстра:

  "Йому належать найкращі портрети видатних діячів мистецтва й науки кінця 19-20 століть: Петра Чайковського, Марії Заньковецької, Івана Айвазовського. Оцінкою роботи фотомайстра були нагороди міжнародних фотовиставок і відзнак найвищих осіб імператорських фамілій. Альфред Федецький першим привіз в Україну кінокамеру та почав знімати документальні фільми, які були показані по всій території царської Росії разом з фільмами братів Люм'єр".

На Житомирщині відкрилася виставка світлопису уродженця Житомира Альфреда Федецького  Виставка експонується в мистецькій галереї "Гнатюк Арт-Центру". Співорганізаторами виставки став також Студенський польський клуб.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework