×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У будинку дитини для дітей-сиріт та дітей відбувся театралізований великодній ранок. ФОТО.ВІДЕО

У Житомирському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків, нині перебуває 75 діток. 17 квітня для них відбувся театралізований великодній ранок.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Головний лікар будинку дитини Світлана Урсуленко ознайомила Руслана Годованого із роботою закладу, його матеріально-технічним оснащенням, методиками лікування й реабілітації дітей. «Наш заклад давно переріс ту форму роботи, яка передбачена положенням Міністерства охорони здоров’я України, затвердженим ще у 1998 році. Ми не просто займаємося доглядом та утриманням діточок, а вся наша база пристосована і працює на проведення в ранні строки медико-соціальної реабілітації, що дозволяє попереджувати дитячу інвалідність». А це, у свою чергу, зі слів Світлани Урсуленко, сприяє тому, аби вихованці будинку дитини, які позбавлені батьківського піклування, потрапляли в сімейні форми виховання.

Головний лікар поділилася планами та перспективами розвитку закладу. Це завершення ремонту даху, на що виділені кошти з обласного бюджету, та утеплення фасаду, що буде здійснено за кошти благодійників. Проте основні зусилля у будинку дитини хочуть спрямувати на розширення його лікувальної діяльності.

«Ми готові приймати не лише діток, що є вихованцями нашого будинку дитини, а й амбулаторних дітей, які приходять у ті години, коли наші діти відпочивають. Готові відкрити стаціонарне відділення і приймати дітей раннього віку – від народження до 4-5 років – з усієї області», - запевняє Світлана Урсуленко та заручається підтримкою влади області, депутатського корпусу саме у тому, щоб продовжити термін перебування дітей - до 5 років. «Тому що в період реабілітації – це від народження до 4-5 років - ми повинні так підготувати дитину, щоб вона навчалася в загальноосвітній школі, могла бути повноцінною і не відчувати комплексів у суспільстві».

n 1704153979

n 1704153979

n 1704153979

n 1704153979

n 1704153979

n 1704153979

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework