×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Протягом п’яти днів у Житомирі для студентів лекції читає турецький професор

Першим партнером університету Думлупінар (м. Кютахья, Туреччина) в Україні став Житомирський державний технологічний університет.

В рамках турецької програми міжнародних обмінів «Мевлана» Житомир відвідав  доцент, заступник декана інженерного факультету, директор відділу міжнародних зв’язків, професор Октай Сахбаз разом із колегою  – доцентом, заступником декана інженерного факультету  Умраном Ерсетіном.

Про це повідомляє прес-служба ЖДТУ.

Протягом 23-27 березня вони мають намір провести ряд лекцій для студентів, аспірантів та викладачів гірничо-екологічного факультету. Своїм житомирським партнерам вони розповідають не лише про  «Переробку та збагачення корисних копалин»,  а й особливості освіти в Туреччині та можливості співпраці з університетом Думлупінар.

За останній час 30-40 % викладацького складу факультету змогли попрацювати за кордоном, мають досвід стажування у кращих вишах Європи та Америки завдяки освітнім програмам академічної мобільності. Важливо, що  студенти гірничо-екологічного факультету, так само беруть участь в програмах обміну і їздять в іноземні вузи на термін від 2-3 місяців до одного семестру. Там вони також пишуть наукові роботи під подвійним керівництвом (науковий керівник з ЖДТУ та університету, який приймає студента), захищають їх іноземною мовою та отримують подвійний диплом.

Котенко сподівається, що вже незабаром його студенти та колег зможуть їздити  в університет Думлупінар, а Житомирський технологічний університет прийматиме в своїх стінах  усіх бажаючих представників турецької сторони.

«Туреччина сьогодні намагається налагодити зв’язки з усім світом в рамках освітніх програм. Нам приємно, що першим партнером турецького вузу в Україні став саме Житомирський державний технологічнй університет. Для нас обох це старт нових міжнародних відносин та  корисного співробітництва у галузі освіти й науки, – наголошує начальник відділу міжнародних звязків ЖДТУ Василь Мамрай. – Ми тривалий час працюємо із вузами США, Європи та Азіїі, але з Туреччиною вперше.   Подібні візити закордонних фахівців із лекціями привносять щось нове у освітній процес, збагачують знання студентів із певної дисциплін і якісно підтягують рівень англійської мови».

n 2603153615

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework