Один із найкращих молодих рекламістів країни, житомирянка Оксана Гаджій відзначає сьогодні день народження

Про себе поетеса розповідає, що народилася у Житомирі, де й закінчила школу і два курси університету. А потім вирішила, що філологія – це річ, якою не можна заробити на життя.

Зараз Оксана Гаджій навчається у Київському національному торговельно-економічному університеті, де опановує ази реклами та піару. У фейсбуці молоду поетесу можна знайти, якщо задати в пошуку Оксанка Гаджій. Вона каже, що це підказка для всіх, хто хоче називати її Ксюшею, Ксюхою чи Ксенією. До речі, більшість друзів звертаються до Оксанки просто по прізвищу – Гаджій.
Тексти, які пише Оксана Гаджій, важко співвідносити із гендерними стереотипами про характер жіночої поезії. Її настрої і переживання проявляються як травматичний досвід, непідвладний жодним рамкам, характерним для людини сьогодення. Будь-який архітектурний і фактурний досвід –Житомира, Києва, переїздів, подорожей, втрат і знаходжень – накладається на своєрідне розуміння природи людини. Емоції, що передаються текстами Гаджій – прості, безпосередні і подекуди болісні, як крихти, що застрягають у горлі.
Фіналіст конкурсу «Молода республіка поетів» (2013), лауреат літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» (2013, 2014, 2015),«Dictum» (2014, 2015). Вірші публікувались у журналах, альманахах та збірниках («Каштановий дім», «Філео+Логос», «Вітер змін», «Поетичний марафон Оксія» та ін.). Скоро вийде друком перша збірка віршів – «Phantom Limb».

Гаджій Оксана - поетеса, дизайнер, рекламіст, журналіст, народилася 23 вересня 1992 року у місті Житомирі.
Брала участь в багатьох фестивалях, зокрема: ЗАХІД, СУП, Гоголь-фест, Сліва-фест, Книжковий арсенал тощо. Вірші друкувались у альманахах, збірниках та літературних журналах («Каштановий дім», «Філео+Логос», «Вітер змін», «Поетичний марафон Оксія» та ін.).
Входить у число найкращих молодих рекламістів України.
У 2012 році разом з Лесиком Панасюком створила творчу групу «Elk+Deer», яка спеціалізується на графічному дизайні.


За матеріалами: 1576.ua, bookforum.ua

Последнее изменение Пятница, 23/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework