Про новий театральний сезон та закулісне життя житомирського театру

Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги 16 вересня о 19 годині розпочне свій 73-й театральний сезон. Відкриє новий сезон грандіозне театральне дійство «Театральний гамбіт».

Генеральний директор театру, Наталія Ростова, на прес-конференції пожартувала, що новий сезон можна назвати «На крилах кохання», адже саме перед його початком у театрі склалася нова сім'я.

«Вчора до мене підійшли два наших актори та попередили, що запізняться на ранкову репетицію. Я, безумовно, нахмурила брови, запитала чому. От вони й сказали мені, що одружуються. Це Олександр Літовченко і Вікторія Карпінська. Але театр завжди поєднував серця і душі. І це не перша наша театральна пара. Ми маємо також сім'ю Карповичів, Ковальчуків, Яремчуків» - розповіла Наталія.

Шанувальників театрального мистецтва, за словами художнього керівника, житомирський театр зможе порадувати новою виставою на 2 дії – комедією «Смішні гроші» за п'єсою Р. Куні. Також вже у вересні ми зможемо насолодитися уже знайомими для нас виставами – «Божі тварі» за п’єсою М. Ладо, «Ханума» за п’єсою А. Цагарелі та «Кайдашева сім'я» за п’єсою І. Нечуй-Левицький. Для дітей театр покаже казку «Муха-Цокотуха».

Щодо змін у закулісному житті театру, то новиною для театралів у цьому сезоні став перехід на контрактну систему, за якою з актором підписуватимуть контракт на декілька років. Така система існує у більшості країн і хоча на зарплату вона ніяк не впливає, але регулює складні творчі відносини. Контракт – це суворий відбір кращих.

Тому, можливо, ми з вами станемо свідками нової сторінки у житті театру.

Последнее изменение Четверг, 15/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework