5 містичних замків Західної України, які зберігають ще безліч таємниць

Житомирянам на замітку! З кожним днем ​​все більш популярним стає містичний туризм. Багато замків, які зберігають середньовічні таємниці, розташовані в Західній Україні. Давайте ж з ними познайомимося ближче.

"Підгорецький замок"


Побудований в кінці 1630-х років, Підгорецький замок змінював безліч господарів: спочатку він належав С. Конецпольського, пізніше Яну ІІІ Собеському і Вацлаву Жевуському, князям Сенгушко. Кожному, хто хоч раз проводив ніч у цьому розкішному палаці, доводилося дізнатися його страшну таємницю. Періодично, перед людьми був привид молодої жінки одягненої в біле плаття. Ким же була ця жінка? Виявляється, в цьому замку Вацлав Жевуський в нападі ревнощів убив свою молоду дружину Марію. Він замурував її тіло десь в стінах будівлі, а душа дівчини досі не може знайти спокій.

"Олеський замок"


Історія Олеського замку неймовірно давня і тісно пов'язана з багатьма історичними подіями. За цю фортецю постійно відбувалася боротьба між Польщею і Литвою. Замок переходив від одного власника до іншого. У числі його господарів були: князь Любарт, Казимир Великий III, Ян з Сенни і інші. У 1938 році замок сильно постраждав внаслідок землетрусу. Але основні руйнування здійснили самі господарі замку. Після того, як в одній з кімнат був випадково виявлений замурований скарб, почалися активні пошуки інших скарбів. Були розбиті стіни і каміни, зняті підлоги і розібрані стелі. В кінці XIX століття Олеський палац став схожий на руїну. На сьогоднішній день він відреставрований, але до сих пір зберігає в собі безліч загадок.

"Середнянський замок (Середнянський замок)"


Історія цього замку зберігає секрети, пов'язані з Орденом Тамплієрів, зі священним Граалем і родом Добо і Ракоці, які володіли ним у різний час. Побудований в 1146 року за гроші Фруа де Барманье, замок виконував роль дозорної вежі. Історики вважають, що його будівництвом займалися монахи з вищезгаданого ордена, войовничо захищали католицизм. Як свідчить легенда, в стінах замку була захована Чаша Грааля, виконана зі смарагду корони архангела Люцифера.

"Невицький замок"


Про Невицький замок існує чимало легенд. Згідно з однією з них, господар фортеці Упор вкрав у мукачівського князя Гарі наречену. Коли Гарі, вирішивши помститися, зібрав військо, то Упор злякався і запропонував викуп. Противники домовилися, що коли дочки упор Юдіте виповниться 16 років, то Гарі на ній одружується. Коли ж настав цей день і Гарі приїхав до дівчини, то вона викинулася з вікна своєї кімнати, так як любила іншу людину. В цей же момент, в замок влучила блискавка і зруйнувала його. Привид ж нещасної дівчини досі бродить по фортеці в пошуках свого коханого.

Ужгородський замок


У XVII столітті власником Ужгородського замку був угорський лицар Другет. Одного разу ним вирішив заволодіти один польський магнат і, прикинувшись мандрівним лицарем, проник в будинок. Бажаючи увійти в довіру до господаря дому, він розповідав різні історії про себе і свого життя. Причому робив він це так майстерно, що в нього закохалася дочка Другета. Коли вона дізналася, ким є її улюблений, то не змогла впоратися зі своїми почуттями. Дівчина розповіла, як можна захопити замок. Але обман розкрився і шляхтича стратили. За вчинене зрада, Другет замурував свою дочку в стінах фортеці живцем. З тих пір приведення дівчата блукає по замку, а під час дощу чути стогін - так вона перепрошує у своїй сім'ї.

Джерело: lovelylife.in.ua

Последнее изменение Четверг, 08/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework