×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Петро Саух про художню виставку Сергія Носка: Роботи художника вражають своєю масштабністю та неординарністю

У ЖДУ імені Івана Франка діє ювілейна художня виставка Сергія Носка.

n 0303168100 22 березня на другому поверсі центрального корпусу ЖДУ імені Івана Франка у контексті мистецького проекту вузу «Арт-Світ»  відкрили  ювілейну 10 персональну виставку робіт житомирського художника, книжкового графіка, викладача художньої школи, члена обласної організації Національної спілки художників України Сергія Носка, - передає прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

В урочистостях взяли участь ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух, художник Сергій Носок, директор Житомирської художньої школи Олена Дубініна, художник Анатолій Максимчук, викладачі та студенти.

Роботи житомирського художника, книжкового графіка, викладача художньої школи є оригінальними, унікальними та спонукають до роздумів. Його творчість – багатогранна. На переконання художника мистецтво повинно дарувати радість, покращувати душевний стан, приносити позитивну енергетику.   Картини Сергія Носка виконані у таких техніках, як графіка, живопис. В авторському доробку тематика робіт досить різноманітна, а окремою сторінкою є виконання художніх робіт засобами дизайну. Тому на перший погляд вони здаються порубаними чи подертими, але саме це робить їх неповторними. Адже усі вони створені у власній малярській техніці Сергія Носка, аналогів якої немає в усьому світі, - об’ємно-наскрізній пластиці в живописі. Тому й здається, що художник працює більше ножем, ніж пензлем. Основу, де твориться картина, підрізає, ламає і деформує, створюючи певний рельєф. Нічого не підклеює, готову поверхню розписує фарбами. Відтак, кожна картина оригінальна, спонукає до роздумів і не залишається поза увагою.

«Такої масштабної виставки у нас ще не було. Роботи художника вражають своєю масштабністю та неординарністю, яку дуже рідко зустрінеш. Тому, ми надзвичайно вдячні зустрічі з цим прекрасним мистецтвом. І я абсолютно переконаний у тому, що у Сергія Олександровича, як митця, надзвичайно велика перспектива. Я впевнений, що коли-небудь ми усі з радістю будемо вітати його із званням заслуженого художника України», – зауважив під час відкриття Петро Саух.

На завершення Сергій Носок подякував організаторам виставки та усім присутнім: «Дуже приємно, навіть просто для такого душевного спокою подивитися, як сприймаються мої картини на стіні. Дуже дякую за публіку, що ви прийшли, що вас так багато – це дуже тішить».

Милуватися у ЖДУ імені Івана Франка професійною творчою майстерністю художника, картини якого є у приватних колекціях Польщі, Німеччини, Румунії, Греції та Австралії, можна протягом місяця.

n 0303168100

n 0303168100

n 0303168100

Последнее изменение Четверг, 03/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework