Житомиряни долучаться до вишивання карти України

"Україна – разом" - це культурно-мистецька акція, спрямована на об’єднання за спільною справою - вишиванням мапи України. Ескіз вишивки створено з використанням прапорів усіх областей України та Меджлісу кримсько-татарського народу. Акція буде проводитись 9 серпня(субота) з 10 00 до 19 00 по вулиці Михайлівській (біля собору), - повідомляє Перший житомирський інформаційний портал.

Вишивання буде проходите упродовж тривалого часу, вишивка проїде всіма обласними центрами України, стартує акція у Вінниці, завершиться у Києві, на Майдані Незалежності, у річницю революційних подій.

Ми покликані об’єднувати Україну, і хочемо аби всі області, які складають нашу країну, схилися до центру, не розпорошуючи свою красу і силу на сторони. Тільки разом ми – Україна.

Як буде проходити акція:

В кожному місті буде організовано творчий майданчик, де буде встановлено полотно з нанесеним на нього ескізом. Вишивання буде масовим, до нього долучаться як професійні вишивальники, так і усі бажаючі перехожі.

Щоб вишивання дійсно було натхненним, його потрібно супроводжувати гарними побажаннями та молитвами, так робили здавна жінки, котрі вишивали обереги для своїх рідних. Тому під час акції буде організовано мистецьку програму: читання патріотичної поезії та музику.

Після того, як містяни вишиють свій регіон, карта передається далі, до сусідньої області. 

Акція «Україна – разом!» претендує на національний рекорд. Представники Національного реєстру Рекордів України офіційно погодились на фіксацію рекорду в номінації «Мистецтво»- «Карта України вишита вручну найбільшою кількістю вишивальників» (заявка №14_0261). Для встановлення рекорду необхідно побити попередній рекорд – 268 чол.

Проект підтримують:

Національної скаутської організації Пласт

Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна

ГО «Народний Майдан Вінниччини»

 

Последнее изменение Среда, 06/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework