×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині депутат, який боровся з бурштинокопачами, сам заробляв на «сонячних» камінчиках

Про це журналістам розповів начальник УМВС Валерій Рудик.

n 1607155214Півсотня мотопомп, десятки транспортних засобів, тисячі метрів пожежних рукавів та інші пристосування – далеко не повний перелік представлених 15 липня на огляд журналістів речових доказів у кримінальних провадженнях. Це лише третина вилучених з початку року у нелегальних копачів бурштину знарядь видобутку, - повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Працівники органів внутрішніх справ області на території спеціального складу наочно продемонстрували журналістам результати протидії нелегальним копальням.

- Уся ця техніка, вилучена у порушників є свідченням їх протиправної діяльності, а самі вони - фігурантами кримінальних проваджень, - коментуючи представлене, наголосив начальник УМВС Валерій Рудик.

Серед продемонстрованих експонатів близько півсотні мотопмп, вартість яких коливається від 3 до 10 тисяч доларів США. Найбільш потужний агрегат здатен перекачувати до 30 л води за секунду (!).

n 1607155214 3

Також є транспортні засоби зі встановленими на них стаціонарними помпами, що дозволяє швидко пересуватись у разі виявлення їх працівниками міліції.

Тут же розміщені квадроцикли та мотоцикли, на яких пересуваються так звані «фішкарі» - особи, які інформують основну групу копачів про появу рейдових груп правоохоронців.

n 1607155214 4

Тисячі метрів пожежних рукавів різняться між собою лише виробником: від вітчизняних до іноземних, що здатні витримувати високий тиск, і слугують для відкачування води.

n 1607155214 5

- Такі знаряддя видобутку свідчать, що ми маємо справу, у першу чергу, з добре фінансованим та організованим незаконним бізнесом, - продовжив Валерій Рудик. – Однак наші спільні зусилля з СБУ, органами влади, лісівниками, іншими зацікавленими структурами дозволили нам кардинально переламати ситуацію. Ми зупинили нелегальний видобуток.

- Наші рейдові групи цілодобово моніторять ситуацію і при появі старателів одразу відповідно реагують, затримуючи і їх, ї техніку, - додав начальник УСБУ в області Володимир Пахнюк.

n 1607155214 6

Минулої доби правоохоронці викрили ще 2 групи копачів у складі 7 осіб.

Продовжується робота і щодо розслідування розпочатих раніше за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України проваджень. В їх рамках минулої доби проведено санкціоновані обшуки у  Коростенському  та  Олевському  районах області. У результаті задокументовано протиправну діяльність скупників сонячного каменю. У порушників вилучено близько 15 кг бурштину, 5 тисяч доларів США та 13 тисяч гривень, облікову документацію та інше.

Серед затриманих осіб – депутат Олевської міської ради, який позиціонував себе як активний противник незаконного видобутку бурштину й водночас, як встановлено у рамках досудового розслідування, є нелегальним копачем.

- Усе вилучене уже не повернеться до порушників, - наголосив начальник УМВС. – Нині нами розслідується близько півсотні кримінальних проваджень. І протидія нелегальному бізнесу буде адекватною виклику криміналітету.

n 1607155214 6

n 1607155214 6

Последнее изменение Четверг, 16/07/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework