У Житомирі розглянуть питання відновлення автентичних балконів на Великій Бердичівській

У Житомирі розглянуть питання відновлення автентичних балконів на Великій Бердичівській

  Три роки тому у Житомирі з будинку на Великій Бердичівській, 14, який є пам’яткою архітектури, зрізали автентичні ковані балконні огорожі. Питання про їх відновлення планують розглянути на засіданні комісії Житомирської облради.

  Про це Суспільному розповіла депутатка Житомирської облради Тетяна Парфентієва. За її словами, балконні огорожі зрізали, оскільки вони були в аварійному стані.

  "Як мені пояснили, був припис міської архітектури про те, що огорожі знаходяться в аварійному стані, – каже Парфентієва. – Замість них поставили не автентичні огорожі. Ми звернулися до обласної ради і попросили повернути автентичний стан будівлі та цих балконів, і отримали відповідь із інформацією про те, що наразі на це немає коштів".

 
  Депутатка каже, що на наступне засідання гуманітарної комісії обласної ради винесуть питання відновлення балконних огороджень.

  14 років у цьому приміщенні із виходом на балкон працює житомирянка Лариса Барсукова. Жінка каже, що увесь час до оновлення огорожі були в занедбаному стані.

"Тут падала штукатурка, все було дуже брудне, але зараз все гарненько, дуже гарно", – розповіла Лариса.

 

  Краєзнавець Георгій Мокрицький говорить, що цей будинок має свою історію. Його побудували на початку 20 століття.

  "Будинок побудував каретний король Фельденкрайз, який займався перевезеннями в Новоград-Волинський, Бердичів, Київ та мав великі прибутки, – каже Мокрицький. – Це був доходний будинок, в якому він і жив. Зараз цей будинок є пам’яткою архітектури".

  За словами краєзнавця, такі ж автентичні балконні огорожі встановлені на будинку, який стоїть на розі Великої Бердичівської та Старого бульвару.

  Житомирянин Валерія Арушанян є головою ОСББ цього будинку. Чоловік каже, що мешканці домовилися під час ремонту квартир не змінювати фасад будинку.

  "Ми домовилися на загальних зборах, що, згідно закону, балкони є власністю і відповідальністю самого власника квартири. Тому люди мають особисто, за свої гроші, поновлювати аварійні балкони. Це коштує близько 15-20 тисяч гривень", – розповів Валерій.

 

  Питання відновлення балконних огорож на Великій Бердичівській, 14 розглянуть на засіданні гуманітарної комісії обласної ради, яке відбудеться після скасування карантинних обмежень.

 

Авторка: Ольга Степуренко

Оператори: Сергій Базилюк, Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework