Учасник незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР» отримав 12 років позбавлення волі

  Верховний Суд погодився з позицією прокуратури Житомирської області та Офісу Генерального прокурора, залишивши в силі вирок суду першої інстанції та ухвалу апеляційного суду, якими громадянина України, жителя Донецької області засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

   Таке покарання особі призначено за участь у діяльності незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР» (скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

  Прокуратура Житомирської області, підтримуючи публічне обвинувачення у судах різних інстанцій, на підставі зібраної досудовим слідством доказової бази, довела тяжкість скоєного особою злочину та необхідність призначення співмірного покарання – позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна.

  Натомість стороні захисту постановою Верховного Суду  від 27.05.2020 у задоволенні вимог повністю відмовлено.  

  У зв’язку з ухиленням особи від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території України, а також на території Російської Федерації, його оголошено в розшук, досудове розслідування та судовий розгляд проведено у формі in absentia, тобто, за безпосередньої відсутності обвинуваченого у судових засіданнях, однак з обов’язковою участю захисника.

  Такий вид кримінального процесу, відповідно до практики Європейського суду з прав людини, не порушує право особи на захист.

  Додатково: постанови Верховного Суду набирають законної сили з моменту проголошення, є остаточними та подальшому оскарженню не підлягають.

  Для забезпечення реального виконання покарання розшук засудженого триває.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 12/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework