Житомирянка відзначила 105 день народження

  21 травня жителька Житомира Олена Москальова відсвяткувала 105 день народження. Жінка народилася у 1915 році в Харкові. У 1935 році стала чемпіонкою Житомира з легкої атлетики, а зараз любить вчити вірші.

 

  Вірш Бориса Тена про Житомир один з найулюбленіших, каже Олена Москальова - вивчила його, бо пишається своїм містом. В середині 30-х років ХХ століття жінка була багаторазовою переможницею та призеркою чемпіонатів Житомира зі спортивної гімнастики і легкої атлетики. Свої прожиті 105 років називає нелегким віком.

  Олена Москальова: "Цей вік дуже складний. Народилася я в час імперіалістичної війни в 1915 році. Згодом – революція, громадянська війна, революція. У 1930-32 роках - колективізація. Далі Голодомор. 1937-38 роки ­- арешти, розстріли. Закінчила сільськогосподарський інститут, у січні 1941 я поступила в аспірантуру, але тут у червні 1941 почалася війна. В 1945, коли закінчилася війна, теж був важкий час, бо треба було все підіймати і відновлювати після війни. І я вже не мала можливості агрономом працювати, ноги боліли, тому пішла на курси бухгалтерів. Закінчила і працювала викладачем у бухгалтерській школі. Так що всі роки були важкими, але я живу з молоддю у молодій родині і поряд з ними я себе відчуваю молодою. І живеться мені добре. Напевно саме це вселяє в мене сили, і тому я живу".

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework