Священники у Житомирі здійснюватимуть обряди під час поховання померлих від COVID-19

  Cвященники прийдуть на поховання людей, які загинуть від зараження на коронавірусну інфекцію, і здійснюватимуть там обряд. На похоронах дотримуватимуться рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України.

   Про це Суспільному розповіли керівники єпархій Української православної церкви Московського патріархату Віктор Горенко та Української православної церкви Володимир Кухарчук.

  Віктор Горенко: "Якщо така людина помирає, то попри те, що таких людей будуть ховати у закритих трунах, закутаними, священники будуть відспівувати. Може, на певній дистанції, може, коли вже будуть закопувати, будемо відспівувати. Звичайно. Якщо постане питання, що мої священники скажуть, що не підуть на похорони без костюмів, то ми, звичайно, будемо думати. Знайдемо можливість закупити ці костюми".

  Володимир Кухарчук: "Священник у будь-якому випадку буде ховати цю людину, якщо до нього звертається та чи інша родина. Але вимоги такі, що саме тіло доставляють на цвинтар. Відстань – 2 метри. Присутніх на таких похоронах має бути до 10 осіб, навіть менше. Такі вимоги, щоб контакту не було. Не було цілування покійника, менша була кількість людей. З, звичайно, священник, хоче він цього чи не хоче, за традицією, він змушений поховати. Тому що людина відійшла. І помолитися, запечатати гріб".

  Для померлих від COVID-19 у Житомирі на Корбутівському кладовищі в окремому секторі викопали 20 могил, глибиною 1,5 метри.

Священники у Житомирі здійснюватимуть обряди під час поховання померлих від COVID-19

Священники у Житомирі здійснюватимуть обряди під час поховання померлих від COVID-19

  Директор спецкомбінату комунально-побутового обслуговування Василь Гамченко: "Якщо у нас будуть захоронення тіл людей, які померлди до нас привезуть тіла людей, які, не дай бог помруть від коронавірусу, у нас є штатні землекопи. З ними провели роботу. Це правда. Без показухи кажу. Є захисні костюми. Є предмети і засоби, завдяки яким можна захиститися. Це плівки, мішки Плюс будемо обмотувати труну. Техніка обробляється. Це однозначно. Ми зараз дали вказівку водіям катафалків, щоб вони постійно протирали поручні машин, коли люди заходять і виходять. І щоб люди це бачили. А то люди думають, що не відбувається дезінфекція.

  До та після поховання ритуальний транспорт дезінфікують.

Автор Сергій Косюченко

Камера Тетяна Беляк

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 13/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework