Сергій Сухомлин: 2020 рік буде дуже важким фінансово для Житомира

  На плечі місцевих бюджетів планують перекласти ще більше витрат.

   Раніше містам віддали «на утримання» заклади проф.-тех освіти, зарплатню медиків і педагогів. Хоч було складно, але ми якось витягували.

  Про це на своїй сторінці фейсбук пише Сергій Сухомлин.

  У проекті держбюджету на 2020 рік планується забрати з місцевого на державний рівень кошти від акцизного податку на пальне. Для міста це – 40 млн грн.

  У червні Уряд Володимира Гройсмана схвалив постанову №560, яка встановлює граничний тариф на теплопостачання для населення у розмірі 1400 грн/Гкал (за наявності приладів обліку) та 35,21 грн (з ПДВ) за 1 кв м (без приладів обліку). Середньозважений економічно обґрунтований тариф по Україні станом на 1 травня 2019 року складає 1807 грн/Гкал.

  Тобто, різницю мають компенсувати з місцевих бюджетів. Мова йде про 7 млрд грн..

  У Житомирі один із найнижчих тарифів на теплопостачання з-поміж обласних центрів – 1636,96 грн/Гкал. Різниця менша, ніж по Україні. Але з міського бюджету доведеться додатково виділити більше 70 млн грн.

  Місто фактично залишається без бюджету розвитку. Потрібно буде обирати: нова школа, капітальний ремонт дороги чи зарплати медиків і вчителів... Про реконструкцію скверів, парків і стадіонів мова взагалі не йде.

  Міський голова звертається  з проханням до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука і урядовців з проханням переглянути постанову №560, яка просто знищить бюджети українських муніципалітетів.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 04/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework