Минула велич: На Житомирщині «вмирає» неймовірна садиба польського шляхтича. ФОТО

  Село Рогачі в Житомирській області приваблює туристів єдиною, але особливою пам`яткою. Садиба Корницкий була побудована на околиці села, викупленого у генерала Любовіцкого польським шляхтичем в 1808 році.

   Глава сім`ї пишався своїми кіньми і містив їх в належному порядку, однак конюшня до наших днів не збереглася. Побачити можна тільки залишки льоху, пише ua.igotoworld.com.

  Палац ховається в глибині парку біля ставка, до якого веде мощена стежка. Під`їзна дорога до будинку майже не постраждала. Зовнішня частина палацу, прикрашена ліпниною, збереглася досить добре, зокрема, колони, утримують фронтон з фамільним гербом.  

   Будинок у стилі неокласицизму   свого часу був багато прикрашений не тільки зовні, але і всередині. Однак під час СРСР тут розташовувалася школа і від первісного інтер`єру майже нічого не залишилося. І все ж, так легко уявити бали та прийоми, які влаштовувалися в палаці сім`єю Корницкий.

Автор фото: Alla Yur-Haridinyan. Зі сторінки "Старовинні маєтки Житомирщини: історія, архітектура, сучасний стан" у Фейсбук

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

 

 

Последнее изменение Воскресенье, 18/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework