У Житомирі представили унікальну абетку, для якої знялися відомі українські зірки. ФОТОРЕПОРТАЖ

  22 листопада о 14:00 в кінотеатрі «Жовтень» презентували унікальну виставку «Коли тиша заговорила», яка покликана звернути увагу на проблему людей, які не чують і тих, хто втрачає слух, - а це понад мільйон українців.

   Захід відбувся за ініціативи ГО "Відчуй".

  Зокрема, під час сьогоднішнього заходу в Житомирі презентували особливу, унікальну "Зіркову абетку" — фотопроект, де відомі постаті зі світу музики, кіно, моди, телебачення та інших галузей мовою жестів показують певну літеру української абетки. Наприклад, серед зірок, які долучилися до зіркової абетки, є: Ольга Фреймут, Марія Єфросиніна, Дмитро Монатік, Юлія Саніна, Сергій Бабкін та багато-багато інших знаменитостей. На самому ж заході був присутній молодий український співак Костянтин Дмитрієв, який відомий за своїм псевдонімом Constantine. У коментарі кореспонденту нашого сайту виконавець зазначив, що йому було надзвичайно відповідально та приємно долучитися до такого важливого проекту. Костянтин зізнався, що не з першого разу йому вдалося вірно показати мовою жестів літеру, яка йому дісталася — "ц" і взагалі він вкотре переконався, наскільки непроста мова жестів. Співак додав, що йому теж небайдужа тема, що стосується людей та діток з порушенням слуху. та й взагалі з глухотою і він і вподальшому слідкуватиме за долею проекту, долучатиметься й надалі до тих проектів, які ініціюватиме ГО «Відчуй».

kd21111816 1

  "Зіркова абетка" — лише один з проектів вищезазначеної організації, а є ще й низка інших проектів, які стосуються людей, що не чують. Повертаючись до сьогоднішнього заходу, варто зазначити, що під час нього всі охочі могли перевірити свій слух, оскільки для цього в приміщенні, де відбувалася презентація — кінотеатр "Жовтень" — були присутні фахівці, які допомогли бажаючим перевірити свій слух.

  Окрім всього іншого, організатори розповіли присутнім про різні проекти ГО "Відчуй" та всіх тих, хто реалізував певні проекти для людей з вадами слуху. Також на заході можна було й отримати абетку, на які зображені зірки, та навіть отримати автограф від зірки, присутньої на заході — співака Костянтинина.  

   Довідка. Понад 16 тисяч українських шкіл отримали «Зіркову Абетку» для вивчення школярами жестової мови. 27 вересня меморандум про співробітництво підписали міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та засновник ГО «Відчуй» Андрій Пишний. І тепер «Зіркова Абетка» розпочинає свою подорож Україною.

kd21111816 1

  Меморандум був підписаний на презентації виставки «Коли тиша заговорила», яка проходила в Мистецькому Арсеналі (м.Київ). «Один з наших пріоритетів сьогодні – інклюзивна освіта. І для нас дуже важливо, щоб усі діти з інвалідністю та без, могли б краще розуміти один одного. Завдяки ГО «Відчуй», всім зіркам, які брали участь у роботі над «Зірковою Абеткою», цей плакат буде в кожному навчальному закладі України», – наголосила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

  У зірковому проекті, мета якого популяризація вивчення жестової мови в нашій країні, взяли участь більше 30 відомих українців серед яких Маша Єфросиніна, Дмитро Монатік, Onuka, Катя Осадча, Ольга Фреймут, Юрій Горбунов, Наталія Могилевська, Андрій Хливнюк, Олександр Шовковський та інші. Учасники фотопроекту показали всі літери жестової мови, якою в нашій країні говорять понад 223 тисячі українці.

  «Абетка жестової мови створена для людей з ідеальним слухом. Вона створена, щоб навчити їх бути чуйними. Вона має з’явитися у кожній школі, щоб стати для наших дітей уроком інклюзії на шляху до толерантного суспільства. В той же час наш проект має на меті зробити так, щоб люди з порушенням слуху стали сміливішими, щоб вони перестали соромитися», – зазначив Андрій Пишний.

  В межах виставки «Коли тиша заговорила» відвідувачі можуть безкоштовно перевірити слух, почути пісні жестовою мовою, відчути проект «Тиха опера» та почати вивчати жестову з освітнім проектом «5 слів», побачити кліп на сингл Артема Пивоварова «Відчуй», що став піснею-месседжем проекту. На написання пісні Артема надихнула кінострічка про нечуючого діджея, а у зйомках кліпу взяли участь діти з порушенням слуху. «Моє завдання тут просте: я оповідач, беру інтерв'ю у людей, які не чують, і розповідаю про це світові! Адже для того, щоб зрозуміти їх, достатньо просто відчути, ближче познайомитися, і вже через годину спілкуватися без перешкод», – ділиться співак.

  Виставка «Коли тиша заговорила» відбуватиметься в м.Житомир з 22 по 29 листопада.

kd21111816 1

  Проект «Коли тиша заговорила» – масштабна ініціатива, покликана привернути увагу до теми людей, що не чують, і тих, хто втрачає слух, а це понад 3 мільйони українців.

  «Відчуй» — громадська організація, заснована Людмилою та Андрієм Пишними. З 2011 року системно займається допомогою та соціальною адаптацією людей з порушеннями слуху. За сім років діяльності організація реалізувала понад 15 всеукраїнських проектів. Серед них: унікальний для України інклюзивний табір, спрямований на соціалізацію дітей із порушеннями слуху, створення креативного простору «ТАМ» та музичного класу «Біг Бах» для нечуючих, цикл уроків про інклюзію для школярів, безкоштовні онлайн-курси жестової мови для бажаючих.

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 1

kd21111816 15

 Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 22/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework