×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Денишах вже пройшли реабілітацію 32 учасника АТО

Одним із напрямків соціальної підтримки учасників АТО є їх лікування та реабілітація.

«Фінансування, передбачене Обласною програмою, здійснюються у санаторії «Дениші», а також у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського, у Бердичівському госпіталі для ветеранів війни, в усіх міських лікарнях Житомирської області та інших комунальних медичних закладах, - розповідає заступник голови обласної ради Руслан Годований. – Ця Програма є нашою обласною ініціативою».

n0212141834

Як повідомляють у прес-службі обласної ради, лікувально-санаторний центр «Дениші» займається психологічною реабілітацією військовослужбовців. «Коли страждає центральна і периферійна нервова система, зазнають негативного впливу й інші органи та системи організму. Поступають на лікування люди після комісійного обстеження, - розповідає про умови в санаторії «Дениші» заступник головного лікаря з медичної частини Сергій Назаренко. - Санаторій знаходиться в екологічно чистій зоні. Розміщуються пацієнти у зручних двомісних номерах, мають триразове дієтичне харчування, збалансований режим дня, відвідують спокійні коригувальні процедури: масаж, ванни, плавання у басейні, пиття фіточаїв, робота з психологом. Завдяки всьому цьому, людина, яка постійно перебувала у психологічному напруженні, знімає стрес, адаптується до умов мирного життя».

n0212141834 2

Дієвість реабілітації підтверджують і пацієнти. «У санаторії я зустрів багатьох людей, із якими був знайомий по військовій службі. У деяких із них вже завершився курс лікування, і вони поїхали додому. Я відвідую всі процедури, фізкабінети, плавання, грязьові ванни, радонованни (Метод лікування з використанням радіоактивних вод або повітря, збагачених радоном. – Прес-служба). Лікарі досить толерантні, розпитують, що і як, відповідальний медичний персонал. На мою думку, таке лікування є ефективним. Зараз почуваюся нормально», - ділиться враженнями житомирянин В’ячеслав Опанащук, який нещодавно повернувся з зони АТО.

У санаторному центрі «Дениші» вже пройшли реабілітацію 32 учасники АТО та ще 14 лікуються зараз.

За довідками щодо реабілітації у лікувальних закладах області можна звертатися за номером Департаменту охорони здоров’я ОДА: (0412) 47 44 22.

n0212141834 1

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework