На 101-му році пішов з життя останній воїн-визволитель Бердичева Микола Калинський

  У жовтні 2017 року міська влада Бердичева, депутатський корпус і всі ті, хто особисто знав ветерана ІІ світової війни, воїна-визволителя Бердичева, Почесного громадянина міста Миколу Калинського, приходили особисто привітати цього по праву названого «Героя» зі 100-річним ювілеєм.

 

  Але в місто прийшла трагічна звістка: у ніч з 23 на 24 липня останній воїн-визволитель Бердичева пішов з життя, - про це поідомляє rio-berdychiv.info.

  Народився Калинський Микола Іванович 1917 року у селі Каленське (сучасний Коростенський район) в багатодітній родині. Закінчив фельдшерську школу, отримав призначення в районну лікарню селища Словечне Овруцького району, проте на заваді стала війна. На початку воєнних дій пішов на фронт у якості військового фельдшера. До цього також проходив строкову службу на Далекому Сході.

  У січні 1944 року брав участь у звільненні Бердичева від нацистів. Закінчив війну капітаном медичної служби, командир санітарного взводу 33-го полку 117-ї гвардійської Бердичівської дивізії.

  Після закінчення війни жив у Бердичеві, працював в органах Міністерства Внутрішніх Справ завідуючим санітарними частинами бердичівського табору військовополонених, у виправно-трудових колоніях. Трудова діяльність Миколи Калинського проходила і в Бердичівській міській лікарні, потім був призначений завідуючим здоровпунктом Бердичівського цегельного заводу. Крім того, 24 роки віддав роботі в АТП-11837. Усі знали і поважали цього мудрого, сповненого сил, енергії та натхнення чоловіка, справжнього патріота.

  Мав численні нагороди:

-  ордени Вітчизняної війни 2 ступеня
- орден Червоної Зірки
- орден Богдана Хмельницького
- орден «За мужність»
- медаль «За бойові заслуги»
- медаль «За оборону Києва»
- медаль «За оборону Кавказу»
- медаль «За перемогу над Німеччиною»
- медаль «За взяття Берліна»
- медаль «За визволення Праги»
- ювілейні бойові нагороди та трудові.

  Рішенням міської ради від 20 квітня 1998 року Миколі Калинському було присвоєно звання «Почесний громадянин Бердичева».

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework