×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирських школярів рятувальники навчали запобігати, рятувати та допомогти

7 листопада в рамках Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності для учнів Житомирської міської гімназії №3 співробітники ДСНС провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Її започатковано ще декілька років тому, і з кожним наступним її проведенням вона набуває все більшої популярності серед населення.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Для проведення акції організатори заздалегідь підготували справжню «Планету безпеки», подорожуючи якою, дітвора мала змогу позмагатися на спритність, витривалість, мужність, ознайомитися з професією рятувальника та піротехніка, перевірити свої знання з правил безпеки та надання першої медичної допомоги.

Проте найбільше захоплення діти отримали під час гасіння умовної пожежі. Кожен бажаючий міг взяти до рук пожежний ствол та допомогти вогнеборцям здолати полум’я.

Опісля територія школи перетворилася на майданчик баталій, так як розпочалася конкурсна програма. Організаторами було сформовано 5 учнівських колективів із числа 3-х та 4-х класів. Кожен пункт призначення прописаний в маршрутній карті «Планети безпеки», яка складалася із 5 країн. Умовою повного виконання конкурсної програми-пройти усі майданчики та вкластися у відповідний час.

Під час подорожі до «Країни «Медицина» тренери з першої невідкладної допомоги Житомирської міської організації Товариства Червоного Хреста України навчали школярів правилам надання першої медичної допомоги та проводили конкурси.

«Країна вогнеборців» включала в себе пожежну естафету, де була можливість порівнятися своїми силами із суперником, подолавши випробування справжніх рятувальників.

Далі на конкурсному шляху команд чекала «Країна піротехніків та рятувальників». У цій країні співробітники рятувальних служб демонстрували для школярів виставку пожежно-технічного озброєння, вибухонебезпечних предметів, засобів індивідуального захисту, вимірювальних та пошукових приладів, аварійно – рятувальних засобів, переговорних пристроїв.

Також вони побачили автомобілі, які є на озброєнні підрозділів пожежно-рятувальної служби та стали свідками використання спеціального обладнання для визволення людей з-під завалів чи понівечених автомобілів під час аварій на дорогах.

В «Країні спорту» хлопці та дівчата демонстрували ті якості, які притаманні людям мужньої професії «Рятувальника»: Це - відвага, швидка реакція, відмінна фізична форма, уважність, сміливість, бажання допомагати людям.

n1011141418

n1011141418 1

n1011141418 2

n1011141418 3

n1011141418 4

n1011141418 5

n1011141418 6

n1011141418 7

n1011141418 8

n1011141418 9

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework