У Баранівському районі за програмою «Доступні ліки» отоварили 5830 рецептів

   За останні 5 місяців у Баранівському районі за Урядовою програмою «Доступні ліки» до лікарів звернулися 5311 пацієнтів та отримали 8303 рецепти, з яких 5830 - отоварили в аптечних установах району.

  Про це повідомляє прес-служба Баранівської райдержадміністрації.

  22 серпня в актовій залі Баранівської комунальної центральної районної лікарні відбулася нарада щодо реалізації у Баранівському районі Урядової програми «Доступні ліки».

  Учасники наради обговорили шляхи реалізації Постанови Кабміну від 17 березня № 152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів» на території Баранівського району, згідно якої держава компенсує вартість лікарського засобу за найнижчою ціною, яку подав виробник на участь у програмі, і такий препарат пацієнт отримує безкоштовно.

  "Препарат, ціна на який не перевищує гранично відпускну ціну, пацієнт може отримати доплативши лише різницю між розміром відшкодування за упаковку і фактичною ціною препарату. Відпуск лікарських засобів здійснюється на підставі рецептів, виписаних лікарями за місцем надання медичної допомоги пацієнту на рецептурних бланках форми № 1. У рецепті вказується непатентована міжнародна назва (діюча речовина ліків). Термін дії рецепта становить 30 календарних днів", - інформує прес-служба.

  З 1 квітня у Баранівському районі за програмою «Доступні ліки» до лікарів звернулися 5311 пацієнтів та отримали 8303 рецепти, з них 5830 - отоварено в аптеках.

  Під час наради було наголошено на основній проблемі низького отоварення рецептів – відсутність в аптеках ліків, які входять до переліку Урядової програми «Доступні ліки».

  За результатами обговорення було прийнято рішення спільно активізувати дії для підписання угод та залучити максимально можливу кількість аптечних установ до реалізації даної програми, а також провести широку інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та оперативно інформувати щодо наявності препаратів в аптечних установах району.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework