У Бердичівському педагогічному коледжі за сприяння італійської громади вивчають основи інклюзивної освіти

  Заступник голови обласної ради Максим Вілівчук разом з депутатом обласної ради Ігорем Романським  відвідав Бердичівський педагогічний коледж, де вже другий рік поспіль працює україно-італійський проект по впровадженню інклюзивної освіти в дошкільні навчальні заклади.

  Проект реалізується представниками ЖДУ ім. І.Франка та управлінням освіти і науки облдержадміністрації разом із Громадською організацією ІСКОС із Північної Італії Емілія-Романья та представниками Пармського університету, повідомляє прес-служба обласної ради.

  За словами італійських гостей, метою проекту є створення ресурсу для впровадження інклюзивної освіти, аби відбудувати систему всередині країни.

  У свою чергу заступник голови обласної ради Максим Вілівчук висловив слова вдячності італійським партнерам за активну участь в освітніх процесах області, зокрема у інклюзивній освіті.

  «Приємно мати таких закордонних друзів, котрі радо діляться з нашими спеціалістами своїми традиціями та досвідом організації навчально-виховного процесу у дошкільних закладах  на основі інклюзивної педагогіки. У вас є свої досягнення, свій підхід, які ми можемо вивчити і застосувати у роботі з нашими дітьми», - зазначив Максим Вілівчук.

  Варто зазначити,  що в рамках проекту проходить навчання педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів щодо відкриття інклюзивних груп, закладів, аби вони були готові прийняти дитину з особливими потребами у дошкільне і загальноосвітнє середовище. Навчання відбувається вперше в Житомирській області і проходить за європейською формою навчання у форматі літньої школи. Наразі за цією програмою навчаються 70 педагогів з усієї області. Завдяки даному проекту протягом 1,5 року в області відкрито 26 інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах.

  Додатково. Бердичівський педагогічний коледж здійснює підготовку студентів за напрямками – дошкільна освіта, музичне мистецтво, соціальна педагогіка. Нині в коледжі навчається 540 дітей, серед яких 22 дитини-сироти.

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework