Науковці ЖНАЕУ разом із колегами з The Ohio State University відвідали провідні підприємства області

У Житомирському національному агроекологічному університеті 9 червня побували представники The Ohio State University – доктор Алан Лайнс, Барі Варт.

om 14061736 1Зокрема, вони зустрілися із керівництвом, деканами факультетів і викладачами ЖНАЕУ, презентувавши свій навчальний заклад і можливості для міжнародної співпраці, повідомляє прес-служба ЖНАЕУ.

У рамках візиту, вивчаючи можливості поєднання науки, освіти та дорадництва в українських вишах, викладачі Університету штату Огайо – Алан Лайнс, Барі Варт, разом з науковцями Житомирського національного агроекологічного університету Петром Пивоваром та Віталієм Данкевичем, відвідали провідні сільськогосподарські підприємства Житомирської області.

Учасники поїздки відзначили, що для перспективного економічного розвитку аграрного сектора важливі не лише нові знання, а й наявність дієвої системи їх поширення, якою наразі виступає дорадництво – сучасний механізм співробітництва між науковими установами та товаровиробниками.

Діяльність дорадчих служб є одним з найбільш важливих інструментів підтримки та розвитку аграрної сфери економіки країни, чинником підвищення ефективності та прибутковості сільськогосподарського виробництва.

Під час дискусії обговорювалися питання економічної та соціальної ефективності діяльності фермерських господарств та аграрних холдингів, ролі вищих навчальних закладів у підвищенні результативності вітчизняних товаровиробників.

Алан Лайнс та Барі Вард поділилися практичним досвідом з керівниками сільськогосподарських підприємств та викладачами кафедри менеджменту ЗЕД Житомирського національного агроекологічного університету щодо запровадження дорадчої підтримки товаровиробників в умовах швидких кон’юнктурних змін на аграрних ринках. Науковцями, разом з керівниками інтегрованих аграрних підприємств, також були обговорені перспективи розробки дорожньої карти завершення земельної реформи в Україні з використанням світового досвіду.

Всі Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 14/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework