В районний музей анатомії приїжджають відвідувачі Польщі та Німеччини

Новочорторийський державний аграрний технікум, що в Любарському районі, є одним із найстаріших навчальних закладів нашої області.

Нині в ньому юнаки та дівчата здобувають освіту за спеціальностями, без яких важко уявити розвиток агропромислової галузі, зокрема, «Ветеринарна медицина»,«Виробництво і переробка продукції рослинництва», «Бухгалтерський облік», «Фінанси і кредит». Сучасна матеріально-технічна та науково-методична бази сприяють у реалізації програмних завдань технікуму.

Студенти навчаються в кабінетах, обладнаних необхідним устаткуванням, комп’ютерних класах, підключених до мережі Інтернет, навчально-виробничій клініці, на дослідних ділянках тощо. Під навчальний корпус тут свого часу переобладнали й садибу Прушинських-Оржевських. Десять років тому тут було відкрито… музей анатомії, що, як і старовинна будівля, є своєрідною родзинкою для туристів.

— До створення музею багато зусиль доклали студенти технікуму, — розповідає завідуюча відділенням ветеринарної медицини, викладач анатомії та фізіології сільськогосподарських тварин Лариса Павлючек. — Нам вдалося зібрати багато експонатів — не лише, як планувалося раніше, скелетів різних тварин виключно для навчальних цілей. Згодом з’явилися опудала свійських і диких птахів та тварин. Один з останніх експонатів — опудало пелікана. Зважаючи на те, що у нашому музеї відбуваються екскурсії й уроки з біології для учнів загальноосвітніх навчальних закладів навколишніх сіл і Любара, експозиція поповнилася жуками, метеликами… Є й макропрепарати — законсервовані внутрішні органи тварин.

Музей анатомії з інтересом відвідують також гості із Польщі та Німеччини.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 12/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework