Після реконструкції будівлі міської гімназії №3 у ній зможуть додатково навчатися 295 учнів

Про це сьогодні стало відомо на презентації проекту будівництва цього навчального закладу. На заході були присутні: міський голова Сергій Сухомлин, головний архітектор міста Євгенія Черкасова та директор Житомирської міської гімназії №3 Марія Дорожко.

Нині в гімназії навчається 970 учнів. У зв’язку з демонтажем старої будівлі та браком аудиторій класи довелося укрупнити, а школярі навчаються у дві зміни: 545 — у першу, а 425 — у другу.

Будівництво нового корпусу відбувається з використанням сучасних енергоефективних технологій, з урахування потреб людей з обмеженими можливостями. Площа навчального закладу з добудовою становитиме 5339 кв. м.

Як зазначив Сергій Сухомлин: «Багато обговорювали ми цей проект, вносили багато змін, адже фактично ми будуємо нову школу і хочеться, щоб цей навчальний заклад відповідав усім вимогам сучасної освіти. У центрі міста з’явиться об’єкт, який буде знаковим для Житомира і дасть можливість отримати нашим дітям комфорт у школі та дещо інший підхід до навчання».

Після реконструкції план будівлі матиме такий вигляд. На першому поверсі будуть: перехід від основної будівлі гімназії, великий хол, приміщення гардеробної, санітарно-побутове та два класних приміщення, сходова клітина і великий харчоблок з обідньою залою у понад 300 кв.м. На другому поверсі розташуються: великий спортивний зал, класні приміщення, приміщення адміністрації.

На третьому поверсі буде продовження спортивної зали, зона для настільного тенісу й класні приміщення. Коштом перепаду покрівлі будівлі, архітекторам вдалося облаштувати й четвертий рівень. На ньому будуть знаходитись: творча майстерня, сходова клітина і санітарно-побутове приміщення.

«Хотілося зробити реконструкцію таким чином, щоб отримати найбільшу площу приміщень і вирішити проблеми, які існують в гімназії з тими приміщеннями, яких їй не вистачає. Усі класні приміщення віднесені в бік дворової частини навчального закладу. А приміщення, на які не будуть впливати шумові навантаження від вулиці Михайла Грушевського, віднесені в бік цієї ж вулиці. Результатом нашої роботи є те, що вдалося вирішити питання дуже великого збільшення площі реконструйованого блоку», — розповіла головний архітектор міста Євгенія Черкасова.

Загальна вартість реконструкції будівлі Житомирської міської гімназії №3 за адресою вул. Грушевського, 8 становить 35 102 651 грн.
Нагадаємо, що в червні минулого року рухнули стіни старої будівлі Житомирської міської гімназії №3.


Катерина Дейнека

Всі новини Житомирі

Последнее изменение Четверг, 06/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework