Житомиряни просять провести комплексне омолодження зелених насаджень у місті

28 лютого на сайті петицій до міської ради було опубліковане звернення житомирян, у якому містяни просять омолодити зелені насадження.

«Під час пересування містом неозброєним оком помітно, що левова частка дерев уражені шкідником - омелою. Такі дерева не тільки втрачають естетичний вигляд, але і створюють реальну небезпеку для транспорту та пішоходів через свою аварійність. Про масштаб проблеми можна судити, окинувши оком узбережжя річки Тетерів з підвісного моста у парку ім. Гагаріна. При цьому очевидно, що темпи робіт КП "Зеленбуд" з ліквідації чи обрізання аварійних дерев не зараджують цій проблемі.

Пропонується розробити та впровадити комплексну багаторічну програму з омолодження зелених насаджень у місті, яка би передбачала радикальне обрізання аварійних дерев або їхню ліквідацію із заміною на інші культури, які є стійкими до омели та інших паразитів. Водночас утилізовану деревину можна буде використати в якості вторинної сировини, зокрема як паливо», - пише автор.

Наразі, петицію підписало 13 осіб, що становить 5,2% від потрібної кількості. До завершення збору підписів залишається 87 днів.

Підтримати петицію можна тут.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 02/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework