Житомирянка: Коли виймаю кекси з духовки, в кухні запах, як у шоколадній крамниці.

— День Святого Валентина у мене не проходить без капкейків. Це американське тістечко, схоже на кекс. Щоразу прикрашаю по-різному, але тісто те саме. Воно в мене ідеальне. Не хочу експериментувати, щоб не зіпсувати свята, — розповідає 32-річна Вікторія Якимець із Житомира. — Коли виймаю кекси з духовки, в кухні запах, як у шоколадній крамниці.

Ставить 100 г вершкового масла в мікрохвильовку на 20 с. Окремо бере дві склянки борошна, 3 ст. л. какао, склянку цукру і 1 ст. л. розпушувача. Добре перемішує суміш вінчиком. В іншій мисці збиває яйце та півсклянки сметани. Наливає половину чашки міцної кави. Змішує суміші між собою — у рідку поступово насипає суху.
— Якщо просто збити інгредієнти, то капкейки не вийдуть пухкі.
На деко з низькими бортиками розставляє паперові форми для кексів. Перекладає тісто в кондитерський мішок і наповнює їх на три чверті.
— Для кексів краще брати одноразові форми з паперу. Так будуть і гарні, і зручні для випікання. А коли виймаєш з металевої форми, краї можуть покришитися.
Ставить кекси в розігріту до 175 °С духовку на 20 хв. Готовність перевіряє сірником. До нього не має приставати тісто.
Для крему збиває міксером 100 г вершкового масла. Додає 3 ст. л. какао та півсклянки цукрової пудри. Розламує на частини половину плитки чорного шоколаду. Ставить на 30 с у мікрохвильовку. Шоколад і 1 ч. л. сухої розчинної кави додає до крему, перемішує ложкою. Відправляє в холодильник на 10 хв., аби крем краще лягав на тістечка.
— Щоб зробити капкейки цікавіші, на кожен кладу прикрасу. Роблю мастику з зефіру. Розкочую її, як тісто, й вирізаю круги склянкою. Має вийти круг діаметром, як шапочка кекса. Потім ділю решту мастики на кілька частин і на кожну капаю різний харчовий барвник. Із них вирізаю сердечка.
100 г жувального зефіру — маршмелоу змішує з 1 ст. л. лимонного соку. Ставить у мікрохвильову піч на 20 с. Маса повинна збільшитися вдвічі. Поступово насипає склянку цукрової пудри та перемішує лопаткою. Потім викладає мастику на посипану цукровою пудрою дошку. Місить, доки не перестане приставати до рук. Загортає в харчову плівку і кладе в холодильник на півгодини. Тоді ліпить із мастики фігурки, як із пластиліну.

Джерело: gazeta.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 13/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework