Верховна Рада України не підтримала проект Закону про видобування та реалізацію бурштину

Цей законопроект був вкрай важливим, так як мав би регулювати весь комплекс питань, пов’язаних із видобутком та реалізацією бурштину, створенням нових робочих місць та врегулюванням ситуації із діяльністю незаконних старателів, і для прийняття цього законопроекту не вистачило буквально кількох голосів, зазначив у коментарі народний депутат України від Житомирщини Володимир Арешонков:

"Сьогодні ми зробили заяву про те, що Уряд терміново повинен внести новий законопроект, який враховує всі ризики, які так сьогодні озвучували. Тобто позиція наступна: якщо в когось були сумніви стосовно того, що цей законопроект не все враховує, – будь-ласка, вносьте тоді новий урядовий, і ми забезпечимо за нього голосування".

Як зазначив парламентарій, у разі внесення нового законопроекту, наступне голосування за впорядкування видобутку бурштину може відбутися не раніше осені. Але залишати ситуацію так, як вона зараз є, не можна, переконаний він. Тому це питання спробують вирішити на місцевому рівні:

"Я вже говорив з депутатами з Житомирщини, можливо не всі підтримають, але я буду активно наполягати на тому, щоб було створено обласне комунальне підприємство по видобутку бурштину. Ми зараз вивчали досвід Волині, там вже розпочало роботу аналогічне підприємство. Так, там не всі питання ще законодавчо врегульовані, але все рівно я зрозумів, що треба рухатися, не чекаючи, поки держава до кінця все це врегулює, а рухатися шляхом створення саме підприємства такого комунального типу. Сьогодні іншого шляху я не бачу", – прокоментував ситуацію із неприйняттям ВРУ законопроекту про видобування та реалізацію бурштину народний депутат України Володимир Арешонков.

 

Джерело: 103fm.com.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 07/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework