«Проти придурків та ідіотів»

Наприкінці минулого року управління реєстрації головного територіального управління юстиції у Житомирській області зареєструвало чергову групу громадських формувань.

Серед них — осередки політичних партій, об’єднання за уподобаннями, професійними й творчими інтересами. Одна із зареєстрованих громадських організацій, створена в Коростишівському районі, має дещо несподівану назву — «Проти придурків та ідіотів».

— Даючи таку назву своїй організації, — пояснює її голова Микола Хоменко, — ми жодним чином не мали на увазі людей зі специфічними вадами здоров’я. Ми виступаємо проти тих, хто, обіймаючи відповідальні посади, не працює належним чином, а придурюється, що працює. А також проти тих, хто живе у відриві від суспільного життя, що й визначено давньогрецьким терміном «ідіот».

Щоб читачам було легше збагнути логіку пана Хоменка, ми зазирнули в Академічний тлумачний словник української мови. У ньому слово «ідіот» має два значення. Перше — як медичний термін, друге — дурень, недоумкувата людина. Синоніми — тупиця, недотяма, недотепа.

Пояснюючи вже конкретно, що мають на увазі активісти очолюваної ним організації, Микола Хоменко каже:

— Для прикладу візьмемо представників влади в нашому районі. Де здоровий глузд у тому, що директор місцевого заводу, киянин, їздить зі столиці на роботу в Коростишів начебто за двохтисячну зарплату?

Чому начальник управління поліції району, начальник слідчого відділу поліції — теж кияни і так само щодня катаються туди й назад? Що, у районі та області немає своїх, гідних на ці посади, професіоналів? А отака кадрова політика вищестоящих органів хіба не є виявом справжньої дурини?

Громадська організація «Проти придурків та ідіотів» свою позицію, зокрема, щодо цієї проблеми, вирішила висловити у зверненні до депутатського корпусу району. За словами Миколи Хоменка, активісти вимагають, щоб високопосадовці з команди Арсена Авакова та й інших відомств прозвітували перед громадою міста й району та пояснили, якими мотивами й чиїми інтересами вони керуються, насаджуючи столичних посланців на Житомирщині.

— Нас, — говорить Микола Хоменко, — цікавить широке коло проблем: оренда земельних паїв і справедлива сплата за них. Або ж чому дев’ятнадцятеро пайовиків, котрі не підписували жодних документів, начебто подарували трьом особам свої паї? З’ясовуючи оці сумнівні діяння сучасних «придурків та ідіотів», ми внесемо свою частку в оздоровлення нашого суспільства, — вважає голова цієї громадської організації.

 

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 06/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework