Ігор Гундич: в госпітальних округах люди мають вчасно отримувати якісні медичні послуги

Як відбуватиметься процес створення госпітальних округів на Житомирщині та як проходить оптимізація ліжкового фонду – обговорили 4 січня, під час наради з керівниками районів і медичних установ області.



Участь у нараді взяли голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та голова Житомирської облради Володимир Ширма. Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Одним із основних напрямів медичної реформи є необхідність функціонування госпітальних округів, порядок створення яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 932.

За інформацією управління охорони здоров’я ОДА, в Житомирській області планується утворити 4 госпітальні округи: Житомирський, Коростенський, Бердичівський та Новоград-Волинський.

Під час створення карти-схеми госпітальних округів враховано безпечність, якість, своєчасність доступу до медичної допомоги та економічна ефективність – забезпечення максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального використання бюджетних коштів.

Голова ОДА Ігор Гундич, звертаючись до голів райдержадміністрацій, районних рад, головних лікарів ЦРЛ, зазначив: «Ваша думка для нас є дійсно важливою. Всі напрацювання наради будуть максимально враховані під час подання пропозицій щодо створення госпітальних округів в області до Міністерства охорони здоров’я України. Дедлайн подачі карти-схеми до МОЗ – 10 січня».

Відповідно до постанови КМУ центром госпітального округу визначено населений пункт (місто з населенням понад 40 тис. осіб), в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня.

Однією із умов створення округу є зона обслуговування, що становить максимум 60 хвилин прибуття до багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування та еквівалентна радіусу зони обслуговування в 60 км.

Последнее изменение Четверг, 05/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework