Кілька порад, як зекономити електроенергію

У зв’язку із черговим підвищенням тарифів на комунальні послуги, зараз як ніколи треба уміти витрачати якнайменше. Ми підібрали для вас декілька порад, як зекономити електроенергію вдома.


Не ставте холодильник біля предметів, які нагріваються. Наприклад, біля плити, духовки, раковини, батареї, труб. Через це він теж буде нагріватися і використовувати значно більше електрики, щоб охолодитися.

Не кладіть у холодильник теплу чи гарячу їжу – із причини, названої вище.

Вимикайте телевізор на кнопку і з розетки, а не лише на пульт.

Не залишайте комп’ютер в режимі очікування. Особливо – на ніч, та й узагалі на час, довший за пів години. Адже комп’ютер «їсть» дуже багато електрики.

Купіть енергозберігаючі лампи. Вони дозволять вам використовувати в рази менше електроенергії, аніж звичайні.

Замініть стару проводку. Іноді підвищені рахунки за електроенергію можуть приходити саме через неї. Тож, замінивши стару проводку, ви можете економити світло до 30%, і убезпечити дім від пожежі та вибивання пробок.

Менше електроенергії витрачати допоможуть начисто вимиті вікна, світлі стіни та чисті, світлі абажури на світильниках. Чиста та світла квартира зекономить 10% електрики.

Також не забувайте накривати посуд кришкою — так страва готуватиметься набагато швидше і енергії буде витрачено на 30% менше.

Регулярно розморожуйте холодильник.

Ще один секрет економії - багатотарифний лічильник. Він рахуватиме витрачену енергію за нічним та денним тарифом. Вночі електрика коштує дешевше, тому частину домашньої роботи, пов’язаної з використанням енергії, можна перенести на ніч. Сума у платіжках може знизитись на 30%.

 

Последнее изменение Вторник, 09/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework