×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Житомиряни масово утеплюють свої квартири пінопластом: Чи безпечно та естетично?

Останнім часом житомиряни - жителі багатоповерхівок почали масово утеплювати фасади своїх будинків. Як кажуть «Готуй сани влітку».

Кожен утеплює свою частину стіни, як забажає. Це значно заощадить на опалені взимку, але за часту, виглядає - не надто естетично.

«Звісно, не завжди красиво, коли одна квартира серед усього будинку вирізняється товщиною стіною, чи навіть іншим кольором. Тому, і з точки зору краси, і з економії все ж варто домовлятися з ОСББ або ЖБК і утеплювати фасад всієї будівлі відразу, - розповідає заступник голови департаменту економічного розвитку Борис Пахолюк. - Зовнішні стіни будинків, є власністю хазяїв квартир, як і стеля чи підлога. Тому, кожен сам вирішує, як виглядатиме вона зовні».
Найчастіше житомиряни утеплюють свої житла: мінеральною ватою, пінопластом, рідко керамічною теплоізоляційною фарбою, теплоізоляційна піною. Звичайно, не всі з цих матеріалів є безпечними та надійними. І тут варто пам'ятати, що у випадку пожежі відповідати буде не ЖБК чи ОСББ, а саме той, хто виявиться винним або власником утеплювального матеріалу.

Розглянемо плюси й мінуси всіх утеплюючи матеріалів.
Чи не найпопулярнішим утеплювачем є пінопласт. Він є найдешевшим серед всіх матеріалів і водночас найменш вогнестійким. Також у нього більше шансів деформуватися у процесі експлуатації й при горінні виділяє їдкий дим, який дуже токсичний, легко псується дрібними гризунами.
Теплоізоляційна піна – це дисперсна система, яка складається з бульбашок газу, розділених рідкою або твердою фазою. Утеплення стін за допомогою теплоізоляційних пін наноситься спеціальними розпилювачами. Даний метод ідеально підходить, щоб покращити теплоізоляційні характеристики фасадів будівель і поверхонь нестандартної форми. Але токсичність изоцианатов в даному випадку прямо пропорційно утеплюваної площі - чим вона більше, тим відповідно вище рівень шкоди для здоров'я. При вдиханні парів тверднуть піни може статися загальна інтоксикація або виникнення гострих захворювань дихальних шляхів, а при попаданні на шкіру - алергічні реакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заощадити на утепленні будинків?

Рідка керамічна теплоізоляція – це мікропорожнини з силікону та кераміки, всередині яких вакуум, що являють собою суміш в рідкій суспензії. Ці властивості виключають утворення цвілі і іржі, а сам ефект теплоізоляції досягається у вакуумі в мікропорожнинах. Рідка теплоізоляція - це інновація, яка визначає напрямок розвитку теплоізоляційних матеріалів в майбутньому, тому що на сьогоднішній момент не існує утеплювача іншого виду, схожого з нею по своїх властивостях.
Головна незаперечна перевага мінвати в якості утеплювача те, що вона цілком доступна за цінами. Та й тим, хто утомився від постійного шуму з боку буйних сусідів або гучних вулиць, мінвата теж прийде як не можна до речі. Але слід пам'ятати, що роблячи утеплення стін зсередини, необхідно в обов’язковому порядку зробити якісно пароізоляцію приміщення. А якщо ні, то волога, конденсуючись при різниці температури зовні й усередині будинку вся вбереться в утеплювач. А, намокнувши, він втратить свої переваги як тепло- і шумоізолятор.
Утеплюючи власний дім, пам'ятайте, що від вашого вибору залежить здоров'я і безпека не лише вас та ваших рідних, а й всіх жителів багатоповерхівки.

Последнее изменение Вторник, 05/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework