×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Учасники бойових дій вимагають грошової компенсації в обмін на обіцяні земельні ділянки

Проблема безоплатного наділу земельних ділянок учасникам бойових дій залишається невирішеною. Це питання розглядали на сесії восьмого скликання міської ради. 

Інтереси бійців представляла очільниця Центру допомоги учасникам АТО – Коберник Людмила Миколаївна: «На теперішній час до Житомирської міської ради надійшло більше 2 тис. звернень від учасників бойових дій з проханням надання земельних ділянок під забудову, з яких задоволено тільки 114. До управління Державного земельного кадастру в Житомирській області від учасників бойових дій надійшло 6 тис. 226 звернень, з них з проханням надати земельну ділянку під забудову – 996, а задоволено – 285. Всі відповіді від державних установ свідчать про те, що жодна земельна державна служба не проводила інвентаризацію. Отже, беззаперечним фактом є те, що передбаченими нормативними актами права учасників бойових дій не мають подальшої фактичної реалізації. Цілком ймовірно, що це може спровокувати протестні дії з відповідними наслідками. З метою запобігання подібних ситуацій пропоную розглянути питання про надання зазначеній категорії осіб у грошовому еквіваленті 600 тис. грн., з курсу НБУ – 27 тис. євро. Прохання до депутатського корпусу звернутись на основі цього звернення до депутатів ВР та Кабміну».

Після обговорення, рішення по даному питанню було прийнято, але без зазначення конкретної суми коштів.
«В нас мінімум 150 тис. учасників бойових дій, помножте цю цифру на 600 тис. грн – це десь 100 млрд, напевно. Давайте не будемо приймати ті рішення, які не будуть виконуватися. Ми проголосуємо за це звернення, але без конкретної суми. Нехай Кабінет Міністрів розрахує скільки необхідно», – зауважив міський голова С. І. Сухомлин.

Последнее изменение Четверг, 28/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework