До прокуратури області цьогоріч звернулися понад 2 тис громадян

Прокуратурою Житомирської області з початку року розглянуто понад 2 тис звернень громадян, з яких кожне четверте направлено за належністю до органів влади, державного нагляду та контролю, органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Про це повідомила начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області Лілія Лук’янчук.

«По суті вирішено понад 1,4 тис звернень, з них 46 – від народних депутатів України», - навела цифри керівник відділу та додала, що із загальної кількості розглянутих 53% - скарги з питань досудового розслідування, 6% - нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства, 2 % - представництва інтересів громадян та держави в суді.

Лілія Лук’янчук поінформувала, що із понад 500 громадян, які звернулися на особистий прийом, кожного п’ятого заявника прийнято керівниками органів прокуратури області. Особисто прокурором Житомирської області Любомиром Війтовичем прийнято 19 громадян, у тому числі 7 в’язнів.

Вона також звернула увагу на те, що, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», заявники можуть подавати електронні та усні звернення за допомогою засобів телефонного зв’язку.

Додатково. Для електронних звернень громадян у прокуратурі області створена електронна пошта Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. та діє контактний номер телефону 0412 37-47-69, на які громадяни можуть надсилати скарги та заяви чи повідомляти про них усно.

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про звернення громадян», у зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

 

Последнее изменение Пятница, 15/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework