×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

До Житомирської обласної дитячої лікарні доставили нове обладнання

Благодійний фонд "Серце до серця" передав відділенню анестезіології та інтенсивної терапії дітей старшого віку, тобто від одного місяця до 18 років, інфузійний насос та 377 шприців до нього.

n 2701167530Апарат вкрай необхідний для високоточного дозування при введенні медичних препаратів, пояснює завідувач відділення Юрій Ніколаєв: "Тут закладається певна програма і чітко визначена кількість мілілітрів потрапляє до судинної системи пацієнта внутрівенно чи внутріартеріально. Працює прилад дуже точно – скільки задасть програма – стільки й потрапить до організму дитини. Ці апарати необхідні для постійної антибіотикотерапії, знеболення, підтримки життєвоважливих функцій в момент реанімації", передає «Житомирська хвиля».

На сьогодні в лікарні є близько півсотні таких апаратів, але з часом вони виходять з ладу і потрібно постійно поповнювати цей запас, наголошує заступник головного лікаря Житомирської обласної дитячої лікарні Микола Бобер. Загалом же, аби придбати найнеобхідніше на сьогодні обладнання, потрібно понад 22 мільйони 840 тисяч гривень, додає заступник головного лікаря: "З одного боку, ми завжди звертаємося до влади, облдержадміністрації, до обласної ради для того, щоб допомагали та виділяли кошти. І нам дають кошти, але, зрозуміло, що це не ті кошти, які потрібні сьогодні лікарні. З іншого боку нам допомагають Благодійні Фонди. І сьогодні, дякуючи Фодну "Серце до серця" ми поповнюємо нашу скарбничку до техніці і сподіваємося на продовження цієї співпраці".

Благодійний фонд "Серце до серця" працює в Україні вже 10 років. В кожній області є своє представництво, яке щороку навесні проводить акцію по збору коштів – як в окремих навчальних та лікувальних закладах, так і на вуличних майданчиках. На Житомирщині Фонд "Серце до серця" допомагає виключно обласній дитячій лікарні. Торік в ході акції вдалося зібрати на потреби медичного закладу 31 тисячу гривень. "В основному активно до акції долучаються вищі навчальні заклади, які влаштовують у себе і концерти, і ярмарки і таким чином збирають кошти, та самі лікарні. Наприклад, обласна дитяча лікарні цього року зібрала понад 2 тисячі гривень. А загалом всі лікарні області зуміли зібрати 15 тисяч гривень", - розповів регіональний представник Благодійного Фонду "Серце до серця" в Житомирській області Максим Ковтонюк. Він додав, що Фонд буде і надалі продовжувати благодійну діяльність і закликав жителів області активніше долучатися до акції "Серце до серця", яка традиційно проводиться навесні один раз на рік.

Последнее изменение Четверг, 28/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework