×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

ПТУ не включили до мережі міських освітніх закладів

25 січня 2016 року, депутати Житомирської міської ради не прийняли рішення «Про включення до мережі управління освіти міської ради закладів професійно-технічної освіти»,

n 2501167478підтримавши при цьому рекомендації постійних депутатських комісій, та направили звернення Президенту України, Кабінету Міністрів та Верховній Раді України щодо перегляду Державного бюджету України в частині фінансування професійно-технічних закладів освіти.

Про це повідомляється на сайті міської ради.

Міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що у суботу, 23 січня, в м. Києві відбулися загальні збори міст-членів Асоціації міст України, де піднімалося питання  фінансування закладів професійно-технічної освіти.

«На загальних зборах Асоціації міст України було прийнято  звернення до Президента України, Верховної Ради України, а також до Кабінету Міністрів України стосовно вирішення  питання фінансування ПТУ, - розповів С. Сухомлин. – Зокрема, у ньому йдеться: «Терміново внести зміни до Закону України «Про державний бюджет на 2016 рік», якими передбачити у ст. 27, що фінансування видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних закладах розташованих у містах обласного значення здійснюється лише у разі згоди відповідних міських рад та після передачі з державної у комунальну  власність цих закладів, проведення усіх необхідних заходів щодо їх юридичного підпорядкування. У разі відсутності згоди, фінансування здійснюватиметься за рахунок обласних бюджетів».

Незважаючи на те, що питання фінансування ПТУ і досі залишається відкритим, учні пільгових категорій, які навчаються у даних навчальних закладах, не залишаться без уваги.  Депутати Житомирської міської ради прийняли рішення «Про виплату  матеріальної допомоги», згідно з яким діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, (учні  ПТУ) отримають одноразову грошову допомогу у розмірі стипендії.

Последнее изменение Понедельник, 25/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework