×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Геннадій Зубко: Головне – зробити максимально прозорий механізм прийняття рішень громадами

Про це Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко зазначив під час обговорення Презентації Фахового огляду «Муніципальна консолідація в Україні:

тенденції і рішення щодо об’єднання та співробітництва», організованого Мінрегіоном у співпраці з Радою Європи.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Державний фонд регіонального розвитку та профіцитні бюджети дадуть більше самостійності місцевим громадам. Головне – це зробити максимально прозорий механізм, максимально віддати прийняття рішень на місцевому рівні - і дати громадам можливість відчути, що вони можуть приймати рішення, отримувати додаткові інструменти», - сказав.

«Після проведення бюджетної децентралізації ми вже відчули, що 2/3 громад є конкурентоспроможними. Вони склали свою базу оподаткування і розуміють, як ці кошти розподілити і ефективно використати», - сказав Геннадій Зубко.

За словами Віце-прем’єр-міністра України, «частина громад в умовах, коли немає підприємств, немає з чого формувати базу оподаткування, бачать,  що потрібно долучатись і об’єднуватись з іншими громадами».

«Зараз питання, як сформувати громади на принципах самостійності, спроможності і бажані зробити їх потужними. І питання кожної громади, чи може вона себе утримати самостійно, чи їй потрібно об’єднуватись», - пояснив Геннадій Зубко.

«Централізація фінансів з подальшим їх розподілення між громадами не показала свою ефективність. Наше бажання дійти до такого показника, коли 60-65% фінансів залишатимуться на місцях», - підкреслив він.

Віце-прем’єр-міністр України повідомив, що  проїхав по багатьох регіонах України і проаналізував як працюють зміни до бюджетного законодавства і як це відчувають на місцях. «В усіх областях  бюджети профіцитні і набагато перевищують 2014 рік», - наголосив він. 

«Це ті повноваження, які ми їм сьогодні віддаємо: кожен із них зацікавлений подивитись скільки на території громади нерухомості, землі, яким чином це оподатковується, залишати податки на місцях», - пояснив Геннадій Зубко.

«Побудова прозорих відносин з громадою, коли можна пояснити на які конкретні речі спрямовуються кошти від податків – вирішення питань транспорту, будівництва соціальних об’єктів - створює необхідне розуміння і підтримку громадян», - переконаний Віце-прем’єр-міністр України .

n 0603153327

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework