×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Голова коростенської «Батьківщини» стала фігурантом земельних скандалів

Громадська організація «Древлянський край» звернулася до Генерального прокурора України Віктора Шокіна перевірити зловживання депутатської родини Васьківських у земельних справах.

Наталія Васьківська є депутатом Коростенської районної ради від ВО «Батьківщина», а її чоловік – Сергій Васьковський – однопартієць і депутат Житомирської обласної ради.

Як пише «Элита страны», до офісу ВО «Батьківщина» постійно надходять скарги на сім’ю Васьківських, зокрема, про їхню причетність до земельних скандалів. По десятому колу правоохоронні органи розглядають звернення Коростенського міського голови до екс-першого заступника Голови Верховної Ради України про незаконний розподіл земель. У документі йдеться, що “родина депутата Васьківського С. В. (чоловіка Васьківської) отримала 5 державних актів по 2 гектари на кожного, що становить 10 гектарів землі на одну родину, а це значить, що 166 сімей міста, які мали по 6 соток у користуванні, залишились без землі”.

Проти Васьківських порушена кримінальна справа №107011/10 від 06.04.2010 за фактом перевищення службовими особами Коростенської державної адміністрації службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, та фактом службового підроблення, за ознаками злочинів, передбачених ст. 235 ч. 3, ст. 366 ч. 2. У документах справи йдеться про те, що впливове подружжя  незаконно отримало у власність приміщення коростенського підприємства «Райсільгосптехніка». За користування цієї землі Васьківські не сплатили до бюджету жодної копійки, позаяк землі під згаданими приміщення були на папері нічийними.

Цікаво, чи відреагують правоохоронці на очевидні зловживання після зміни партійної орієнтації очільника обласної партійної організації Віталія Француза, який нещодавно полишив “Батьківщину” і, можливо, піде у лави партії “Народний фронт”. Француз не вжив жодних адміністративних заходів по відношенню до свого колеги в облраді Сергія Васьківського, проти якого відкрито виступило Об’єднання пенсіонерів, ветеранів праці, дітей війни Коростеня із відкритим листом до голови Житомирської обласної ради Віталія Француза, в якому звинувачували Сергія Васьківського у намаганні захопити та оформити їхню землю на свою родину. Як відомо, Васьківський входить у найближче оточення Француза і цим “замовчуванням” обидвоє висловили своє ставлення до ВО “Батьківщина”.

«Депутат Житомирської обласної ради від фракції БЮТ Васьківський С. В., який незаконно захопив 10,0 га землі на свою родину, має намір відібрати нашу землю, щоб збагатитися за рахунок наших оброблених і потом политих земель. Нам стало відомо, що депутат Житомирської обласної ради від фракції БЮТ Васьківський С. В. хоче обнести парканом наші землі. В зв’язку з цим просимо Вас втрутитися в дане питання і захистити нас простих людей від чиновника, який вже зруйнував гарне підприємство «Сільхозтехніка» на якому працювало багато людей», – йшлося у зверненні.

Не виключено, що саме через скандали, у яких фігурує депутатське подружжя Васьківських, катастрофічно впав рейтинг ВО “Батьківщина” у Коростенському районі. Як свідчать дані ЦВК, “Батьківщина” вдвічі менше отримала голосів (7%), ніж “Радикальна партія Олега Ляшка” (16%). У деяких населених пунктах, наприклад, у селах Нивки та Соболівка, “Батьківщина” взагалі не отримала жодного голосу. Якщо так підуть справи далі, то виборці Юлії Тимошенко у Коростенському районі розпорошаться і розподілять голоси між іншими партіями, скажімо, “Народним фронтом” і згаданою вже партією Ляшка.

n 2002153086

n 2002153086

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework