×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

За проект рішення бюджету 2015 року проголосувало 22 члена виконкому

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 15 січня, обговорювався проект основного фінансового документу міста на 2015 рік.

В зв'язку зі змінами до Бюджетного та Податкового кодексів та прийняттям низки законодавчих актів, які впливають на формування як дохідної, так і видаткової частин місцевих бюджетів, фінансовий документ міста формувався за новою схемою, - про це повідомляє прес-служба міської ради.

Відтак, внесенням змін до Бюджетного кодексу України запроваджено нові види джерел доходів, які наповнюватимуть бюджет. Це акцизний податок з роздрібної реалізації тютюну, алкоголю та пального, який встановлено в розмірі 5 % від ціни товару з урахуванням ПДВ. Запроваджено також транспортний податок, який сплачуватимуть власники легкових автомобілів з об'єму двигуна понад 3 тис. см куб. У разі, якщо автомобіль перебуває в експлуатації не більше 5 років, його власник має сплатити 25,0 тис. грн у рік. Внесено також зміни до оподаткування нерухомості.

Як повідомляє Сергій Гаращук, усі такі новації Податкового кодексу збільшують міський бюджет на суму близько 35 млн грн. Разом з тим, зменшено частину податку на доходи фізичних осіб, яка зараховується до міського бюджету з 75% до 60%. Скасовано екологічний податок та збір запровадження деяких видів підприємницької діяльності. Внаслідок цього міський бюджет втрачає понад 100млн грн.

Утримання установ, які фінансуються з власних доходів міського бюджету, забезпечено у повному обсязі на весь рік. Видатки садочків збільшено з метою забезпечення повноцінного та якісного харчування з дотримання встановлених норм.

Проектом бюджету також передбачено утримання об'єктів міської інфраструктури та виконання заходів затверджених Житомирською міською радою міських цільових програм.

Після обговорення виконавчий комітет схвалив проект бюджету Житомира на 2015 рік 22 голосами із 43 зареєстрованих. Затвердження основного фінансового документа міста відбуватиметься на найближчій сесії міської ради.

n 1601152479

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework