Смачненькі Новорічні салатики!
Новий рік – улюблене свято в багатьох людей. Більшість заздалегіть намагається знайти, що приготувати на Новий рік, щоб скласти святкове меню. Урізноманітніть свій святковий стіл!
Салат в апельсиновій чашці
Інгредієнти для приготування: Салат в апельсиновій чашці
- апельсини -3-4 шт.,
- куряче філе -300 г,
- огірки -200 г,
- майонез для заправки,
- сіль за смаком,
- журавлина для оздоблення.
Як приготувати Салат в апельсиновій чашці
- Куряче філе відваріть в солоній воді до готовності, остудіть і поріжте.
- Апельсини вимийте. Спеціальним або звичайним ножем зробіть зигзагоподібні надрізи по колу. Розділіть на дві частини. М’якоть вийміть і наріжте невеликими шматочками (плівку видаліть).
- Огірки наріжте кубиками.
- Змішайте філе, апельсини, огірки. Посоліть за смаком. Заправте майонезом.
- Викладіть салат в чашечки з апельсинів. Прикрасьте журавлиною.
Салат “Рубінова сніжинка”
Дуже смачний і ніжний салат ефектно виглядає на святковому столі. За допомогою формочок можна надати страві форму ялинки, сніговика, зірочки. Така ідея сподобається як дорослим гостям, так і дітям.
Інгредієнти для приготування: Салат “Рубінова сніжинка”
- буряк (варений) -2 шт.,
- чорнослив (в'ялений без кісточки) -15-20 шт.,
- горіхи асорті (волоський, мигдаль, фундук) -100 г,
- майонез -2 ст. ложки,
- зерна 1 граната.
Як приготувати Салат “Рубінова сніжинка”
- Буряк натріть на крупній тертці і викладіть в ситечко, щоб стік зайвий сік.
- Горіхи дрібно поріжте. Чорнослив поріжте тонкими смужками.
- Всі інгредієнти з’єднайте і заправте майонезом.
- Форму для печива у вигляді сніжинки наповніть салатом, щільно утрамбуйте, зніміть форму. Посипте зернами граната. Таким же способом зробіть інші сніжинки.
Новорічний святковий салат “Компанія сніговиків”
Інгредієнти для приготування: Новорічний святковий салат “Компанія сніговиків”
- червона цибуля: 1 шт.
- часник: 1 зубчик
- зелена цибуля: 1 пучок
- гриби: 400 г.
- помідори: 100 г.
- оливкова олія: 2 ст.л.
- яйце куряче: 1 шт.
- лимонний сік: 2 ст. ложки
- сіль, перець за смаком
- Для сніговиків
- перепелині яйця: 3 шт.
- курячі яйця: 3 шт.
- варена морква, чорний перець горошком, чорний кунжут.
Як приготувати Новорічний святковий салат “Компанія сніговиків”
Готуємо так:
- Цибулю нарізати півкільцями. Часник дрібно порубати. Гриби розрізати на 4 частини. Зелену цибулю подрібнити. Помідори розрізати на 8 частин.
- Спасерувати цибулю на оливковій олії до прозорості. В кінці обсмажування додати часник. Потім викласти на сковороду гриби і смажити 3-5 хвилин. Додати помідори, зелену цибулю і залишити на вогні ще на 3 хвилини.
- Викласти на блюдо, перемішати, поперчити, посолити і приправити лимонним соком. Зверху потерти варене яйце. Прикрасити салат сніговичками.
Як зробити сніговичків?
- З варених яєць (курячих та перепелиних) зрізати трошки білку зверху та знизу. Нанизати яйця на зубочистки – спочатку куряче, зверху перепелине.
- Робимо обличчя на перепелиному яйці: з чорного кунжуту – очі та рот. З вареної моркви – ніс.
- З моркви вирізати шапочку сніговику.
- Сніговички готові! Тепер ними можна прикрасити будь-яку страву!
Святковий новорічний салат “Снігур”
Інгредієнти для приготування: Святковий новорічний салат “Снігур”
- яйця варені: 3 шт.
- докторська ковбаса: 150 г
- твердий сир: 100 г.
- консервований болгарський перець: 100 г.
- маслини: 100 г.
- сіль, перець, майонез, помідор або червоний солодкий перець для оздоблення. : 100 г.
Як приготувати Святковий новорічний салат “Снігур”
Готуємо так:
- Картоплю та сир натерти на крупній тертці, ковбасу та консервований перець порізати. Відокремити білки від жовтків, окремо натерти.
- Викладати салат у вигляді пташки на блюдо шарами у такій послідовності: картопля, перець, ковбаса, жовтки, сир, білки. Кожен шар змазувати майонезом та за бажанням солити-перчити.
- Маслини розрізати навпіл, викласти ними хвіст, крило та голову снігура. З порізаного помідора або солодкого червоного перцю зробити грудку снігура.
Салат з копченою куркою «Гілочка горобини»
Інгредієнти для приготування:Салат з копченою куркою «Гілочка горобини»
- червоний болгарський перець -2 шт.,
- огірок свіжий -2 шт.,
- яйця варені -3 шт.,
- стегенце куряче копчене -1 шт.,
- рис (варений) -0,5 склянки,
- майонез -100 г,
- сметана -100 г,
- часник -1 зубець,
- сир -80 г,
- сіль, петрушка, гілочка від винограду.
Як приготуватиСалат з копченою куркою «Гілочка горобини»
- Залишіть шматочок солодкого перцю для горобини і зрізаємо шматочки шкірки огірка, щоб вийшло 14 листочків і 2 стеблинки.
- Огірки, перець, варені яйця і стегенце наріжте кубиками. Рис відваріть.
- Зробіть заправку: майонез змішайте зі сметаною і часником. Всі інгредієнти перемішайте і заправте соусом.
- Сир натріть на дрібній тертці і посипте ним салат.
- Для прикраси: з солодкого перцю виріжте кружальця для горобини. З шкірки огірка виріжте листочки. Викладіть листочки на салат. Гроно горобини зробіть з гілочки винограду і кружечків з солодкого перцю.
Салат “З Новим роком!”
Інгредієнти для приготування:Салат “З Новим 2015 роком!”
- куряче філе :400 г.
- консервовані ананаси:100 г.
- мариновані шампіньйони :200 г.
- твердий сир :150 г.
- варені курячі яйця :5 шт.
- варені перепелині яйця:6 шт.
- червоний солодкий перець :¼ шт.
- варена морква :1 шт.
- майонез:250 г.
- сік червоної капусти
Як приготуватиСалат “З Новим 2015 роком!”
Готуємо так:
- Філе відварити у підсоленій воді, нарізати кубиками. Ананаси та сир теж нарізати кубиками, гриби пластинами.
- Викласти салат на велике блюдо у вигляді кола у такій послідовності, змазуючи кожен шар майонезом: філе-ананаси-гриби-сир.
- Курячі білки та жовтки натерти на дрібній тертці окремо та покласти нарізно. Білки зафарбувати соком червоної капусти та викласти на верхню частину салату, жовтки на нижню.
- Перепелині яйця розрізати навпіл, рівномірно розподілити їх по колу салату – це буде циферблат. З червоного перцю вирізати цифри, розмістити їх на поверхні яєць. Годинникові стрілки зробити з вареної моркви.
Господині на замітку
Салат не варто солити, бо від цього втрачається смак ананасів
Інгредієнти для приготування:Салат «Малахітовий браслет»
- куряче філе (відварене) -200 г,
- морква (велика) -1 шт.,
- сир -150 г,
- яйця (варені) -4 шт.,
- родзинки -жменя,
- часник -2-3 зубці,
- ківі -3 шт.,
- зерна гранату і зелень для прикраси,
- майонез для заправки,
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Як приготуватиСалат «Малахітовий браслет»
- Моркву натріть на крупній тертці і обсмажте на олії.
- Сир натріть на середній тертці, яйця – на крупній.
- Куряче філе подрібніть.
- Пропустіть через прес часник.
- Родзинки замочіть у воді.
- Змішайте всі компоненти, поперчіть, посоліть, заправте майонезом.
- Приготований салат викладіть на блюдо у вигляді браслета.
- Прикрасьте його тоненькими скибочками ківі, зернами гранату і зеленню.
Салат «Подарунок на Новий рік»
Інгредієнти для приготування:Салат «Подарунок на Новий рік»
- куряча грудка -1 шт.,
- печериці -300 г,
- морква -1 шт. + для прикраси,
- цибуля -1 шт.,
- яблуко -1 шт.,
- волоські горіхи за смаком,
- яйця -4 шт.,
- сир -100 г,
- майонез для змащування,
- сіль і чорний мелений перець за смаком,
- зелень, помідори черрі для оздоблення.
Як приготувати Салат «Подарунок на Новий рік»
- Курячу грудку відваріть і поріжте кубиками. Печериці почистіть, поріжте і підсмажте разом з подрібненою цибулею на олії до готовності. Моркву відваріть і потріть на крупній тертці. Яблуко очистіть і потріть на крупній тертці. Волоські горіхи подрібніть. Жовтки і білки окремо потріть на тертці.
- Викладайте салат шарами, змащуючи майонезом: 1-ий шар – куряча грудка, 2-ий – шампіньйони з цибулею, посоліть і поперчіть, 3-ий – морква, 4-ий – яблуко, 5-ий – волоські горіхи, 6-ий – жовтки і сир, 7-ий – білки.
- З сирої моркви виріжте тонкі стрічки і прикрасьте ними салат у вигляді банта. Також прикрасьте салат зеленню і половинками помідорів черрі.
Салат “Новий рік на порозі”
Інгредієнти для приготування: Салат “Новий рік на порозі”
- Для ялинки
- куряче філе: 250 г
- гриби мариновані: 200 г
- яйця:3 шт.
- морква, цибуля: по 1 шт.
- сир: 100 г.
- кукурудза: 1 банка
- кріп: пучок
- Для "подарунків"
- сирок плавлений: 2 пачки
- яйця: 3 шт.
- часник: 3 зубчики
- оливки з креветками: ½ банки
- морква, червоний болгарський перець для оздоблення, майонез, спеції за смаком
Як приготувати Салат “Новий рік на порозі”
Готуємо так:
- Куряче філе порізати, посмажити з цибулею та морквою, додати спеції. Зварені яйця, гриби та сир порізати. Додати кукурудзу, заправити майонезом, перемішати.
- Викласти салат на блюді конусом, прикрасити гілочками кропу – це буде ялинка. З перцю вирізати зірочку. оздобити на свій смак.
- Зробити ” подарунки”. Яйця зварити, натерти з сирком та часником, заправити майонезом. Сформувати “подарунки”, в середину покласти по 1-2 оливки. Оздобити стрічками з моркви.
Последнее изменение Вторник, 22/12/2015
Последнее от
- 20 самых нестандартных шедевров архитектуры в мире
- 20 самых нестандартных шедевров архитектуры в мире
- Аби зберегти стійкість схилу від зсуву, жителі одного із будинків мікрорайону Малікова висадили дерева. ВІДЕО
- Аби зберегти стійкість схилу від зсуву, жителі одного із будинків мікрорайону Малікова висадили дерева. ВІДЕО
- У прокуратурі області обговорили шляхи погашення заборгованості до державних фондів пенітенціарними установами