Житомирська єпархія відзначила 1030-ту річницю Хрещення Київської Русі. ВІДЕО

  У цьому році вся повнота Української Православної Церкви Київського Патріархату велично відзначає 1030-ту річницю Хрещення Київської Русі.

   12 серпня 2018 року святкові урочистості відбулись у м. Житомирі. Розпочалось святкування Божественною літургією у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира, яку очолив керуючий Житомирською єпархією єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій. За богослужінням архіпастирю співслужили секретар Житомирської єпархії та настоятель Свято-Георгіївського храму м. Житомира протоієрей Павло Ядчишин духовенство кафедрального собору та священнослужителі Житомирської єпархії.

  З нагоди святкування ювілею Хрещення Київської Русі та з благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія до Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира прибули списки чудотворних ікон Богородиці із Афону. Впродовж богослужіння віруючі мали можливість приклонитись до святинь та вознести молитви до Божої Матері.

  Після літургії єпископ Паїсій з єпархіальним духовенством прочитали акафіст до Пресвятої Владичиці перед списком Її чудотворної ікони «Всецариця». Урочисті святкування 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі продовжились хресним ходом духовенства та мирян, на чолі з архіпастирем від Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира до пам’ятного знаку на честь заснування міста. Біля монументу до святкової ходи приєднались представники інших християнських деномінацій. Від пам’ятного знаку хресний хід вирушив вулицями м. Житомира до сцени, що встановлена на вул. Михайлівській, де відбувся святковий молебень за мир в Україні на честь 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі. Після завершення урочистих богослужіннь святкування ювілейної дати Хрещення нашої держави продовжилось духовним концертом.

Прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 13/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework