Поради житомирянам: 5 вітамінів та мінералів, які можна отримувати з їжі щодня
Є поширена думка, що за літо організм набирає вітамінів на цілий рік.
Насправді ж, як тільки людина перестає вживати в їжу свіжі овочі та фрукти, частина вітамінів миттєво з організму зникає і настає авітаміноз. Якраз цим пояснюються щорічні осінні епідемії, масові вірусні захворювання. Як вберегтися від авітамінозу восени, вживаючи звичайні продукти харчування? Легко!
Вітамін B12 відіграє надзвичайно важливу роль у правильному функціонуванні нервової системи, впливаючи, таким чином, на роботу всіх органів. Якщо в організмі бракує вітаміну В12, це також призводить до дефіциту вітаміну В1, навіть при достатній його кількості в їжі.
Вітамін А - сильний антиоксидант. Він здатний гальмувати процеси старіння в організмі. Крім цього, вітамін А має величезну значення для процесу росту і розвитку організму, бере участь у формуванні кісток скелета. Не даремно його ще називають «вітаміном зростання». Ось чому їжа, багата вітаміном А, так корисна дітям і підліткам.
Кальцій є незамінним компонентом для серцево-судинної системи, достатня кількість кальцію забезпечує здоров'я серця. Саме кальцій ефективно сприяє зниженню артеріального кров'яного тиску, цей елемент виводить з людського організму надлишковий натрій, який призводить до гіпертонічної хвороби.
Щоб зміцнити імунітет, швидше позбутися застуди й грипу, мати гарну шкіру та волосся, а також зберегти вагітність – слід додати цинк у свій раціон. Цей елемент відповідає за благополуччя багатьох процесів у нашому організмі.
Аскорбінова кислота є активним учасником самих різних процесів, що відбуваються в організмі, проте самостійно синтезувати цей вітамін людський організм не в силах, тому важливо споживати продукти, багаті вітаміном С або вживати аптечні вітамінні комплекси.
Будьте здоровими!
Последнее изменение Вторник, 13/09/2016