Підприємці протестують проти введення касових апаратів

Понад сотні підприємців протестували під облдержадміністрацією з вимогою відмінити запровадження касових апаратів.

24 червня представники малого та середнього бізнесу вимагали від голови обласної адміністрації Сергія Машковського звернути свою увагу на вимоги представників бізнесу: збирали підписи під зверненням до голови ОДА.

Така ініціатива вже звучала в столиці, тепер схожі акції протесту проводять у регіонах України. Підприємці не проти самих касових апаратів, просто такі витрати їм не по кишені. На сьогодні малий бізнес ледь-ледь зводить кінці з кінцями, такі витрати лише змусять закриватися.
З першого липня підприємці третьої групи єдиного податку зобов'язані здійснювати розрахунки з покупцями через касові апарати. З першого січня ця норма торкнеться вже другої групи єдиного податку.
Один касовий апарат коштує приблизно близько 5 тис. грн. Його введення в роботу ускладнює звітність дрібного бізнесу та потребує додаткових витрат на навчання персоналу. Також не скрізь є доступ до Інтернету, тому неможливо буде передавати дані з касових апаратів до фіскальних органів.
Народний депутат Борислав Розенбал пояснив, що в законопроект планують внести зміни, що полегшать ситуацію для підприємців. Подробиці у сюжеті.

Лілія Мельник

 

 

Прочитано 966 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework