На Житомирщині поліцейські перекрили канал постачання наркотиків до місць позбавлення волі

На Житомирщині поліцейські перекрили канал постачання наркотиків до місць позбавлення волі

  Слідчі Бердичівського райвідділу поліції встановили, що 38-річний киянин спланував та залучив для реалізації трансферу спільників серед ув’язнених та друзів «на волі». Викрили їх протиправну діяльність оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю спільно зі співробітниками відділу кримінального аналізу ГУНП в Житомирській області.

  Поліцейські з'ясували, що перебуваючи за ґратами, чоловік в телефонному режимі провертав «закупи» метадону. Всі транзакції він здійснював в онлайн-режимі. Доставлення заборонених речовин відбувалось за допомогою пошти.

  Ув’язнений залучив до наркосхеми двох жителів Бердичівської громади віком 25 та 32 років. Організатор надавав вказівки про день та час такого трансферу. Встановлено, що вони виконували його вказівки за грошову винагороду, також одному з них «шеф» обіцяв виготовити нарди.

  Відтак один з чоловіків отримував посилки з забороненим вмістом на пошті. Інший їх пакував та дбав про доставлення товару до замовника. Для конспірації своїх дій учасники виходили на конференц-зв'язок лише в разі відсутності сторонніх. Потому 32-річний місцевий житель здійснював «перекид» наркотиків на територію колонії через паркан.

  Ще один 53-річний ув’язнений, житель Кривого Рогу, за вказівками свого «шефа» приносив пакунок до його камери. Тут організатор вирішував, кому серед арештантів реалізувати нарковмісні речовини.

  Правоохоронці задокументували декілька фактів збуту ним наркотичного засобу.

  Зібравши достатні докази протиправної діяльності, поліцейські, за сприяння працівників оперативного відділу виправної установи, завадили наркобізнесу. Днями слідчі Бердичівського районного відділу поліції провели 4 обшуки у колонії, а також у житлі інших спільників. Правоохоронці вилучили 2 мобільних телефони, 3 банківські карти, скретч-карти та 3 сім-карти різних операторів зв’язку, чорнові записи.

  Всім учасникам схеми інкриміновано збут наркотичного засобу за попередньою змовою групою осіб у місцях позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).

  Організатору, раніше судимому за вчинення майнових злочинів, інкриміновано організацію незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичного засобу та повторний збут наркотичного засобу за попередньою змовою групою осіб у місця позбавлення волі (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 307 КК України). Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

  За вчинення подібних діянь передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework