Житомирщина отримає більше 1 тисячі доз «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19

Житомирщина отримає більше 1 тисячі доз «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19

  Більш ніж 200 тисяч доз «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19 доставлено в Україну для безоплатних щеплень, згідно розподілу Житомирщина отримає 1020 таких вакцин.

  Це оновлена версія вакцини «Comirnaty» від американської компанії «Pfizer», адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив вакцину в Україну, далі вона буде розподілена між усіма областями. Спеціалісти обласних центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) забезпечуватимуть зберігання та транспортування вакцин до медзакладів із дотриманням вимог «холодового ланцюга».

  Зокрема у Житомирській області зареєстровано перевищення епідемічного порогу високого рівня.

  Захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 зростає також по всій країні, і це характерно для осінньо-зимового періоду. І найдієвішим захистом від ускладнень та важкого перебігу захворювання на грип та COVID-19 залишається вакцинація. Тому людям, які мають ослаблений імунітет, хронічні захворювання, старшим за 60 років, важливо знайти час та перевірити свій вакцинальний статус, зробити щеплення.

  Щеплення – безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник «Pfizer» – вакцина «Comirnaty» для дітей).

  Нагадаємо, що основою для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень. Отримання двох доз первинної вакцинації та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Усі наступні щеплення після третього називають додатковим бустером (в деяких країнах він має назву «сезонний бустер»). Його рекомендує лікар пацієнтам із групи ризику тяжкого перебігу COVID-19.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework