Приватизація на Житомирщині: українське Паму-калє продають під видобуток копалин

  На Житомирщині виставили на продаж за 120 000 доларів рідкісний лот

 

  Фонд Держмайна України вперше за кілька років виставив на продаж рідкісний лот – Дружбовський кар’єр нерудних копалин "Кварц" у Коростенському районі на Житомирщині. Ця місцина останніми роками стала улюбленим місцем відпочинку та перлиною внутрішнього туризму: дивовижні краєвиди не поступаються найкрасивішим куточкам світу. Завдяки лазурному кольору води в кар’єрі і сніжно-білим крейдовим "горам" її називають українськими Мальдівами або українським Паму-калє.

  Про це повідомив координатор ВГО "Стоп корупції" на Житомирщині Олександр Ігнатьєв на своєму сайті "Олевськ онлайн".

  "Місце, яке за останні роки стало туристичною перлиною Житомирщини, продают за безцінь щоб відновити роботу кар'єру. Місцинуяка розташована в Олевській громаді біля СМТ Дружба, що стала останніми роками меккою для туристів та українців, охочих провести вікенд, продають під видобуток піску, гравію, глини і каоліну. Фонд державного майна України (ФДМУ) анонсував проведення онлайн-торгів з продажу Дружбовського кар’єру нерудних копалин "Кварц" у Житомирській області зі стартовою ціною у 4,8 млн грн", - розповідає Ігнатьєв.

  Про продаж кар’єру офіційно повідомляється на сайті ФДМУ.

  Раніше у цьому кар’єрі добували пісок, гравій, глину і каолін. Але останні роки кар’єр був збитковий: 2021 року підприємство зазнало збитків на 95 тис. грн, а 2022 року – на 290 тис. грн. Переможець аукціону буде зобов’язаний виплатити борги підприємства – 2,82 млн грн. Тобто, фактично новий власник має бути готовий заплатити більше 7,6 млн грн. за кар’єр. Натомість він зможе відновити видобувну діяльність навколо місцевого озера.

  Площа "Кварцу" складає понад 9 тис. м² та займає 128 га. Тут розташовані 24 об’єкти нерухомості: будівлі управління, їдальня, побутовий корпус, гараж-стоянка для бульдозерів, будівлі насосної станції, трансформаторні підстанції, тепловозне депо, гараж, пункт техобслуговування з прибудовою, дизельної електростанції з прибудовами, технічні корпуси, 8 бункерів з лотками, фінське сховище, 4-й горизонт кар’єру тощо.

  Зазначається, що технологічна дорога в напрямку села Рудня-Радовельська не підлягає приватизації.

  За умовами приватизації заборонено звільнення працівників кар’єру протягом 6 місяців.

  Заявки від учасників конкурсу приймаються до 8 березня, 9 березня відбудеться онлайн-аукціон з приватизації державного майна.

  "Стоп корупції" встановлює громадський контроль за цим лотом приватизації, щоб унікальне державне майно не пішло з молотка за безцінь.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 01/03/2023

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework