ІДЕАТОН «DIGITAL COFFEE» В ЖИТОМИРІ

  24 січня у Міжнародний день освіти в Поліському національному університеті провели ідеатон Digital Coffee.

  11  команд з креативними назвами CS-21-1, Hodgepodge, Ансамбль пісні і танцю “Не коти”, Шатун, Carcharhinus leucas, BinaryKit, STC-Stop.Think.Check, Hidden Reality, Dream team ideaPon, NF Team (NoFakes), Antares з Київа, Житомира, Дніпра, Харкова, Чернігова, Черкас та Рівного в режимі реального часу спробували за один день згенерувати та презентувати проєктні рішення у сфері протидії дезінформації. Відповідні рішення були представлені на розсуд журі, до складу якого увійшли Ірина Вельська, ключовий експерт з громадянських технічних  активностей та хакатонів в рамках програми ЄС для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства; Дієго Варела, засновник мережі «EUROSCI Network», професор Яського університету ім. А.Й. Кузи; Петро Мартинюк, д.т.н, проф., директор Навчально-наукового інституту автоматики, кібернетики та обчислювальної техніки Національного університету водного господарства та природокористування; Сергій Євсеєв, д.т.н, проф., завідувач кафедри кібербезпеки Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

  Перемогу в Ідеатоні здобула команда CS-21-1 (Дніпро) з проєктом “Програмний додаток фактчекінгу інтернет-ресурсів” у наступному складі:

  1. Альохін Артем
  2. Антіпов Костянтин
  3. Дронова Анастасія
  4. Едвардс Нікіта
  5. Колосов Ігор
  6. Май Олексій
  7. Огійченко Максим
  8. Переверзев Степан
  9. Прокопенко Ігор

  2ге та 3тє місце здобули команди з Поліського університету – Antares та Hidden Reality.Вразили харизматичністю та здобули спеціальні призи глядацьких симпатій від Інжинірингової школи Noosphere Engineering School (NES), яка забезпечувала менторську підтримку заходу, команди Hodgepodge (Дніпро) та Carcharhinus leucas (Чернігів).

  Ідеатон проводився в рамках проєкту  «#StandWithUkraine_StopDisinformation» завдяки Стипендіальній програмі ЄС для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства (Eastern Partnership Civil Society) за підтримки Європейського Союзу.” Метою проєкту є підвищення поінформованості молоді як агентів змін в суспільстві з питань технологічних рішень для протидії кампаніям з дезінформації через навчальні заходи, організовані із залученням іноземних партнерів та професійних ІТ-компаній.  Проєкт передбачає проведення серії освітніх заходів для молоді (переважно студентів, що навчаються за спеціальностями галузі 12 «Інформаційні технології»).

  Партнерами проєкту є громадська організація «Асоціація Ноосфера», 10 закладів вищої освіти України, в яких  діють  науково-технічні лабораторії NES (у т.ч. Поліський університет), Науково-дослідний інститут ім. Я.-У. Сандала, Міжнародна мережа досліджень європейської інтеграції «EUROSCI», громадська організація «Ендшпіль» та інші стейкхолдери.

  Важливо зауважити, що Програма Eastern Partnership Civil Society Fellowship, завдяки якій проєкт став можливим, започаткована 2017 р. з метою підтримки громадських активістів, які демонструють глибоку відданість позитивним соціальним змінам. Завдяки програмі щорічно 20 стипендіатів – представників Країн східного партнерства (Україна, Грузія, Молдова, Білорусь, Вірменія, Азербайджан) отримують шанс реалізувати власні проєкти та сприяти реформам у своїх країнах.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework