Прогноз погоди на вихідні 24–25 вересня: в Україні хазяйнує осінь

Прогноз погоди на вихідні 24–25 вересня: в Україні хазяйнує осінь

  За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде типово осінньою — похмурою, у багатьох областях дощовою, з нічними заморозками. Тішить, що вдень у багатьох регіонах буде досить тепло.

  Погода в суботу 24 вересня

  У ніч із 23 на 24 вересня у Сумській, Київській, Чернігівській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях на ґрунті очікуються заморозки. Тому всім городникам і садівникам варто завчасно дістати покривний матеріал, тирсу.

  Удень 24 вересня температура повітря у більшості областей відповідатиме кліматичній нормі. У південних регіонах та Запорізькій області очікується +17…+19 °С, у Луганській та Донецькій областях — +15…+17 °С, Чернівецькій, Черкаській та Закарпатській — +11…+13 °С. У Криму як для вересня буде прохолодно — +16…+17 °С. На решті території країни стовпчики термометрів покажуть +13…+16 °С. При цьому скрізь, окрім західних регіонів, дощитиме.

  Погода в неділю 25 вересня

  У неділю на більшу частину України чекає погода без опадів, лише у Сумській, Харківській та Полтавській областях пройдуть невеликі дощі. У південних областях, Запоріжжі та Криму термометри покажуть +17…+19 °С (уночі — +6…+9 °С), у Донецькій та Луганській областях — +15…+17 °С (уночі — +4…+7 °С), на Чернігівщині, Сумщині та Черкащині — +11…+13 °С (уночі — +3…+5 °С), у решті регіонів — +14…+16 °С (уночі — +3…+6 °С).

  Погода у понеділок 26 вересня

  Останній вересневий тиждень розпочнеться дощами у західних областях та ясною погодою у решті регіонів. Теплою погода на початку тижня буде на Одещині, Херсонщині та Миколаївщині (до +22 °С). Також прогноз потішить мешканців Дніпропетровської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де очікується до +18…+21 °С. На решті території України повітря прогріється до +15…+17 °С.

  Вересень закінчується, амброзія — ні!

  Цвітіння амброзії триває на всій території України. Дощі знизили концентрацію пилку в повітрі, проте ризики для алергіків зберігаються. Постарайтеся перебувати подалі від паркових зон, лук і некошених газонів, не забуваючи про масковий режим.

  Народні прикмети та вірування

  На Федору, 24 вересня, перевіряли сходи озимини — що більшими вони були, то багатшим мав бути врожай наступного року. Якщо цього дня літали бджоли або гримів грім, холоди мали прийти нескоро.

  Дощ у день Артамона, 25 вересня, обіцяв довгу холодну зиму. Але якщо на дубах було дуже багато жолудів, давні слов'яни вважали це передвісником м’якої зими.

Новини Житомира

 

Прочитано 2044 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework