Жителі Черняхівщини протестували під стінами управління держгеокадастру в Житомирській області

Жителі Черняхівщини протестували під стінами управління держгеокадастру в Житомирській області

  17 травня під Головним управлінням держгеокадастру в Житомирській області протестували жителі Черняхівського району, які вимагали дозволити їм розпаювати землі комунального сільськогосподарського підприємства "Україна-Черняхів-1".

  Про це Суспільному розповів організатор акції протесту Богдан Максимчук. За його словами, землю комунального сільськогосподарського підприємства мають отримати більше трьохсот місцевих пайовиків – це люди, які працювали на цьому підприємстві.

  Але протестувальники кажуть, що в обласному держгеокадастрі скасували акти постійного користування земельними ділянками.

  "Незважаючи на те, що комунальне сільськогосподарське підприємство вже почало роздержавлення і розпаювання пайовикам та членам колективу", – сказав Максимчук.

 

  Учасниця акції протесту Галина Дорошенко каже, що обурена скасуваннями актів постійного користування земельними ділянками.

  "Обіцяли дати цю землю, а як настав момент, то її віддали тим людям, які навіть тут не зареєстровані", – розповіла Галина Дорошенко.

 

  Після 30-хвилинного протесту під приміщенням обласного держгеокадастру, люди зайшли до кабінету виконуючого обов’язків керівника. Протестувальники вимагали у Олександра Смолянюка скасувати попередній наказ щодо актів постійного користування земельними ділянками, щоб процес приватизації можна було продовжити.

  Згодом керівник держгеокадастру дав доручення підлеглим підготувати наказ на скасування попереднього наказу.

 

  "Я хочу, щоб вивчили законність на скасування актів постійного користування цими земельними ділянками. Якщо там дійсно допущені якісь помилки, то чи можливо прийняти новий наказ на скасування", – сказав під час акції протесту Олександр Смолянюк.

  Упродовж робочого дня новий наказ Головне управління держгеокадастру області не видало.

 

Автор: Сергій Косюченко

Оператор: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework