На 625 га сільгоспугідь, незаконно набутих у власність, накладено арешт – за участі прокуратури Житомирщини унеможливлено подальше відчуження значної площі землі

На 625 га сільгоспугідь, незаконно набутих у власність, накладено арешт – за участі прокуратури Житомирщини унеможливлено подальше відчуження значної площі землі

  Малинським відділом Коростенської окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного набуття права власності на 47 земельних ділянок загальною площею понад 625 га, що на території Малинської міської ради.

  Наразі, у межах досудового розслідування, процесуальним прокурором забезпечено розгляд клопотання щодо накладення арешту на 625 га земель сільськогосподарського призначення, заявленого з метою унеможливлення подальшого відчуження сільгоспугідь.

  Малинським районним судом клопотання задоволено, про що 11.05.2021 винесено відповідну ухвалу.  

  Обставини справи: у 2005 році за рішенням Морозівської сільської ради  припинено право колективної власності на 47 земельних ділянок, що на території Малинської міськради Коростенського району (раніше – Малинського), за місцевим сільгосппідприємством та передано їх до земель запасу сільської ради.

  У подальшому державними реєстраторами незаконно зареєстровано право власності на ці ділянки загальною площею понад 625 га за сільськогосподарським виробничим кооперативом, який згодом передав таке право на спірну землю іншому підприємству.

  Відтак за фактом незаконного набуття права власності на значну площу земель розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування якого проводить відділення поліції № 1 Коростенського райуправління.

  Додатково. Також триває досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами аналогічних порушень – незаконного набуття права власності на землі сільгосппризначення, що на території трьох інших сільських рад Коростенського (раніше Малинського) району. Встановлено, що незаконно набуто право власності на землі загальною площею майже дві тисячі гектарів.

  На даний час прокурорами, з метою унеможливлення подальшого відчуження спірної землі, забезпечено накладення арешту на понад 1330 га. Також вживаються заходи щодо накладення арешту на решту землі.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework