Завезли 100 тонн відходів: колишній завод на Житомирщині перетворили на небезпечний смітник

Завезли 100 тонн відходів: колишній завод на Житомирщині перетворили на небезпечний смітник

  Жителі села Будичани Житомирської області б’ють на сполох: населений пункт опинився на межі локальної екологічної катастрофи. Усе – через несанкціоноване сміттєзвалище, де місцеві виявили папери зі Львова й медичні відходи. Як львівський мотлох опинився на Житомирщині? Розбиралась Ася Клітна.

  Староста села Микола Каранюк запевняє: з «підприємцями», які завезли сюди сміття, жодних домовленостей не було.

  «Це злочинна схема, видно, що за цим стоїть певна злочинна група. Без жодних дозволів, документів, без жодної згоди – ані старости, ані міськради», – каже посадовець.

  Тож знімальна група «СтопКору» вирушила до Чуднівської ОТГ, аби поспілкуватися з її головою Віталієм Войтком. Той стверджує: львівські комунальники зверталися до громади щодо вивезення сміття, однак згоди не отримали. А за послугу нібито пропонували по 600 грн з тонни мотлоху.

  «Земельна ділянка розташована там під господарськими дворами сільськогосподарського призначення. Щоб її використовувати для цих дій, її треба переводити, для цього потрібні громадські слухання, рішення сесій. Усього цього не проводилося, звернень за цими питаннями не було», – зазначив голова Чуднівської ОТГ.

  Зауважимо, за попередніми підрахунками, до Чуднівського району завезли 100 тонн львівського і, як журналісти на власні очі пересвідчилися, вкрай небезпечного сміття. Яке оцінили у смішні 60 000 грн.

  А ось із документа від 17 березня, який потрапив до нашої редакції, очевидно, що пан Войтко лукавить: КП «Благоустрій» Чуднівської міськради уклало договір з ТОВ «Сортіндустрія» щодо поводження з побутовими відходами. А тому не знати про подальшу долю занедбаного заводу голова ОТГ не міг.

Джерело: stopcor.org.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework